Већина жена обожава да купује ципеле и рећи ће да је то најлепши осећај. Без обзира на шалу, али ако током куповине не процените број који носите, ношење нових ципела може да буде мучно и направи жуљеве.

Фото: Профимедиа

 

Брз начин да ципеле постану удобније јесте трик са феном и чарапама.  Уколико немате  дебље зимске чарапе, могу послужити и два пара обичних. Битно је да обујете оба пара и покушате да сместите стопала у ципеле за разгажавање. 

Када их обујете, укључите фен за косу и усмерите топли ваздух према оном делу ципела где је притисак најјачи. Искључите фен када осетите да ципеле попуштају под налетом топлоте.

Након тога ходајте док се не приметите да су се ципеле потпуно охладиле, а након тога их изујте. Затим их обујте их још једном, али без додатног пара чарапа како бисте утврдили јесу ли постале удобније. Ако нису, поновите поступак.

Фото: Профимедиа

 

 

Стручњак за обућу Арон Марино напомиње да не примењујете овај трик на ципелама направљеним од осетљивог материјала. Под тим се подразумева обућа направљена од синтетичких и пластичних материјала и других који су осетљиви. 

(24 седам) 

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".