Većina žena obožava da kupuje cipele i reći će da je to najlepši osećaj. Bez obzira na šalu, ali ako tokom kupovine ne procenite broj koji nosite, nošenje novih cipela može da bude mučno i napravi žuljeve.

Foto: Profimedia

 

Brz način da cipele postanu udobnije jeste trik sa fenom i čarapama.  Ukoliko nemate  deblje zimske čarape, mogu poslužiti i dva para običnih. Bitno je da obujete oba para i pokušate da smestite stopala u cipele za razgažavanje. 

Kada ih obujete, uključite fen za kosu i usmerite topli vazduh prema onom delu cipela gde je pritisak najjači. Isključite fen kada osetite da cipele popuštaju pod naletom toplote.

Nakon toga hodajte dok se ne primetite da su se cipele potpuno ohladile, a nakon toga ih izujte. Zatim ih obujte ih još jednom, ali bez dodatnog para čarapa kako biste utvrdili jesu li postale udobnije. Ako nisu, ponovite postupak.

Foto: Profimedia

 

 

Stručnjak za obuću Aron Marino napominje da ne primenjujete ovaj trik na cipelama napravljenim od osetljivog materijala. Pod tim se podrazumeva obuća napravljena od sintetičkih i plastičnih materijala i drugih koji su osetljivi. 

(24 sedam) 

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".