Његови рођаци, пријатељи и поштоваоци окупили су се на Новом гробљу, а чланови породице у капели примају саучешћа. Сестре Ковач, некадашње чланице групе К2, Александра и Кристину, које годинама нису биле у добрим односима, стоје заједно, а између њих је и најмлађа Ковачева ћерка, Ања.

На разгласу испред капеле пуштена је песма Здравка Чолића "Станица подлугови" коју је написао Ковач. После ње смењивале су се песме које је покојни композитор написао за бројне познате личности.

Подсетимо, Корнелије Ковач преминуо је у уторак у 81. години у Београду. Био је српски композитор, пијаниста и аранжер. Рођен је у Нишу 1942. године, а своју прву композицију "Пусти тротоари" Ковач је компоновао већ са четрнаест година - 1956. године. Осим за позориште, филмове и телевизију, Корнелије Ковач је написао и неке од највећих хитова домаћих музичких звезда.

Фото: АТА имагес

 

 

Његова ћерка Александра Ковач обратила се раније пријатељима и поштоваоцима Ковачевог дела.

- Окупљање родбине и пријатеља је у 13 часова у Главној капели на Новом гробљу. С обзиром на то да ће на сахрани бити старијих људи, татиних колега и пријатеља, и оних нарушеног здравља, а да корона вирус и даље односи животе, молим све који желе да дођу да се придржавају свих епидемиолошких мера, носе маске и одржавају физичку дистанцу. Морамо пазити једни на друге, јер непажња, глупост и бахатост многих све су нас много коштале. Хвала вам унапред - истакла је Александра.

Комеморација за Корнелија Ковача одржана је данас у Скупштини града Београда.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".