NJegovi rođaci, prijatelji i poštovaoci okupili su se na Novom groblju, a članovi porodice u kapeli primaju saučešća. Sestre Kovač, nekadašnje članice grupe K2, Aleksandra i Kristinu, koje godinama nisu bile u dobrim odnosima, stoje zajedno, a između njih je i najmlađa Kovačeva ćerka, Anja.

Na razglasu ispred kapele puštena je pesma Zdravka Čolića "Stanica podlugovi" koju je napisao Kovač. Posle nje smenjivale su se pesme koje je pokojni kompozitor napisao za brojne poznate ličnosti.

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu. Bio je srpski kompozitor, pijanista i aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač je komponovao već sa četrnaest godina - 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda.

Foto: ATA images

 

 

NJegova ćerka Aleksandra Kovač obratila se ranije prijateljima i poštovaocima Kovačevog dela.

- Okupljanje rodbine i prijatelja je u 13 časova u Glavnoj kapeli na Novom groblju. S obzirom na to da će na sahrani biti starijih ljudi, tatinih kolega i prijatelja, i onih narušenog zdravlja, a da korona virus i dalje odnosi živote, molim sve koji žele da dođu da se pridržavaju svih epidemioloških mera, nose maske i održavaju fizičku distancu. Moramo paziti jedni na druge, jer nepažnja, glupost i bahatost mnogih sve su nas mnogo koštale. Hvala vam unapred - istakla je Aleksandra.

Komemoracija za Kornelija Kovača održana je danas u Skupštini grada Beograda.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".