Чувени српски композитор Корнелије Ковач преминуо је данас у 81. години у Београду, а иза себе је оставио три ћерке Александру, Кристину и Ању. 

Корнелије Ковач иза себе је оставио велики музички опус. Писао је музику и за позориште, филмове и телевизију. Његове песме су биле на многим албумима који су били издавани како у земљи, тако и у иностранству, а многе од њих су достигле платинасти или златни тираж.

Фото: В. Данилов

 

Ковач је написао неке од највећих хитова домаћих музичких звезда попут Здравка Чолића (Април у Београду, Живиш у облацима, Звао сам је Емили, Једна зима са Кристином, Једина, Мађарица), Бисере Велетанлић (Буди добар и мисли на мене, Златни дан), Оливере Катарине (Љубав, Ватра, Сањам), Златка Пејаковића (Кад једном зажелиш, Ове ноћи једна жена мирно спава) и многе друге.

Ту су и незаборавни хитови "Корни групе" (Етида, Куда идеш, свете мој, Моја генерација, Пусти да те дирам),  "Генерације 5" (Ти само буди довољно далеко, Уморан од свега), Седморице младих (Пољуби ме на киши),Индекси (Ако једном будеш сама).

Јавности је познато да су његове ћерке Александра и Кристина кренуле очевим стопама и оне су признате у свом послу. Међутим, мање је познато да је и најмлађа ћерка славног композитора уметница. 

Наиме, Ања је глумица, која се за разлику од сестара, ретко појављује у јавности.

Имали смо прилике да је гледамо почетком двехиљадитих када се појавила у серији "Неки нови клинци", у којој је тумачила улогу Роки.

Фото: Јутјуб принтскрин/ПсyцхоРеа

 

Сценаристкиња ове серије била је Споменка Ковач, мајка сестара Ковач и супруга Корнелија Ковача, а након њене смрти није снимљен најављивани наставак ове популарне серије. 

Фото: Архив Новости

 

Најмлађа сестра Ковач је током снимања серије имала само 15 година, а њена старија сестра Александра једном приликом је истакла да је након смрти мајке она преузела бригу о сестри.

- Када нас је наша мајка Споменка после тешке болести прерано напустила, нисам размишљала ни тренутак. У потпуности сам, уз Романову безрезервну подршку, преузела бригу о најмлађој сестри Ањи, која је тада била тек девојчица, а сада је зрела, факултетски образована жена која успешно ради у својој бранши, као асистент режије. Надам се да сам макар мало успела да јој надокнадим недостатак мајке - рекла је својевремено Александра за "Хелло", на чију је страну стала Александра када се распала група "К2".

Иако је у серији имала главну улогу као петнаестогодишња девојчица, Ања је одлучила да је њено место иза камере, па је на Факултету драмских уметности завршила филмску продукцију.

Она се данас емотивном поруком опростила од оца. На свом Инстаграм профилу објавила слику из детињства са Корнелијем уз кратак опис "Волим те највише на свету, тајо."

БОНУС ВИДЕО: ОДЛАЗАК КОРНЕЛИЈА КОВАЧА: Компоновао је песме које су сви волели

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".