Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini u Beogradu, a iza sebe je ostavio tri ćerke Aleksandru, Kristinu i Anju. 

Kornelije Kovač iza sebe je ostavio veliki muzički opus. Pisao je muziku i za pozorište, filmove i televiziju. NJegove pesme su bile na mnogim albumima koji su bili izdavani kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a mnoge od njih su dostigle platinasti ili zlatni tiraž.

Foto: V. Danilov

 

Kovač je napisao neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Bisere Veletanlić (Budi dobar i misli na mene, Zlatni dan), Olivere Katarine (LJubav, Vatra, Sanjam), Zlatka Pejakovića (Kad jednom zaželiš, Ove noći jedna žena mirno spava) i mnoge druge.

Tu su i nezaboravni hitovi "Korni grupe" (Etida, Kuda ideš, svete moj, Moja generacija, Pusti da te diram),  "Generacije 5" (Ti samo budi dovoljno daleko, Umoran od svega), Sedmorice mladih (Poljubi me na kiši),Indeksi (Ako jednom budeš sama).

Javnosti je poznato da su njegove ćerke Aleksandra i Kristina krenule očevim stopama i one su priznate u svom poslu. Međutim, manje je poznato da je i najmlađa ćerka slavnog kompozitora umetnica. 

Naime, Anja je glumica, koja se za razliku od sestara, retko pojavljuje u javnosti.

Imali smo prilike da je gledamo početkom dvehiljaditih kada se pojavila u seriji "Neki novi klinci", u kojoj je tumačila ulogu Roki.

Foto: Jutjub printskrin/PsychoRea

 

Scenaristkinja ove serije bila je Spomenka Kovač, majka sestara Kovač i supruga Kornelija Kovača, a nakon njene smrti nije snimljen najavljivani nastavak ove popularne serije. 

Foto: Arhiv Novosti

 

Najmlađa sestra Kovač je tokom snimanja serije imala samo 15 godina, a njena starija sestra Aleksandra jednom prilikom je istakla da je nakon smrti majke ona preuzela brigu o sestri.

- Kada nas je naša majka Spomenka posle teške bolesti prerano napustila, nisam razmišljala ni trenutak. U potpunosti sam, uz Romanovu bezrezervnu podršku, preuzela brigu o najmlađoj sestri Anji, koja je tada bila tek devojčica, a sada je zrela, fakultetski obrazovana žena koja uspešno radi u svojoj branši, kao asistent režije. Nadam se da sam makar malo uspela da joj nadoknadim nedostatak majke - rekla je svojevremeno Aleksandra za "Hello", na čiju je stranu stala Aleksandra kada se raspala grupa "K2".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja (@anjakovac)

Iako je u seriji imala glavnu ulogu kao petnaestogodišnja devojčica, Anja je odlučila da je njeno mesto iza kamere, pa je na Fakultetu dramskih umetnosti završila filmsku produkciju.

Ona se danas emotivnom porukom oprostila od oca. Na svom Instagram profilu objavila sliku iz detinjstva sa Kornelijem uz kratak opis "Volim te najviše na svetu, tajo."

BONUS VIDEO: ODLAZAK KORNELIJA KOVAČA: Komponovao je pesme koje su svi voleli

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".