Рушка Јакић је српска новинарка, водитељка и уредница емисије "Љубав и мода" која је емитована на многим телевизијама у Србији. Рођена је 1938. године у Београду, где и данас живи и ради. Популарност је стекла још у бившој Југославији. Премда новинарка по професији, међу првим је дамама са домаће јавне сцене која је отворено проговорила о многим табу темама. За себе каже да је била велика заводница и једна од најпожељнијих Београђанки.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Телевизијска публика ју је упознала као ауторку, уредницу и водитељку емисије "Љубав и мода" која се скоро три деценије емитује на многим телевизијама. Осим тога, Рушка је са Данком Нововић и Бранком Вучковић водила емисију "Драга Савета" која је емитована на програму Прве ТВ.

Рушка Јакић се новинарством бави дуги низ година. Ипак, препознатљивост јој је донела ауторска емисија "Љубав и мода". Емисија је започела с емитовањем 1992. године на Телевизији Пинк.

Рушкини гости су биле бројне познате личности из света глуме, музике, спорта и политике, али и обични људи који су својим "необичним" причама доприносили гледаности тог ТВ формата. Ипак, највећа "звезда" емисије била је сама Рушка Јакић која је по први пут проговорила о многим табу темама.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

 

Ауторка је признала да је током 20 година емитовања промењен концепт емисије, па су се тако мењали гости и теме. Више пажње је посветила успешним женама које су показале да могу да парирају мушкарцима у "њиховом свету". Оно што се не мења јесте њена енергија и чувена најава "Добро вече! Ја сам Рушка Јакић. Неки ме воле, неки ме мрзе, а ја за себе мислим да сам фантастична".

Други пропали брак утицао је и на њену ћерку која је, много година касније признала да је осећала снажан бол јер је изгубила другог најважнијег човека у њеном животу.

Након што се и са трећим супругом развела, водитељка је изјавила да су сви њени мужеви били несрећни јер су били мужеви Рушке Јакић, али да их она и даље обожава као и они њу. Осим тога, не крије да се још увек нада да ће се појавити човек који ће најзад открити тајну које се зове "Ја, Рушка".

Фото: Милена Анђела

 

 

У интервјуу који је 2013. године дала једном домаћем таблоиду је признала да је добијала понуде да учествује у популарним ријалити шоу програмима, попут "Великог брата", али је одбила уз образложење да "има свој живот и свет и да не жели да прода име за шаку долара".

Из првог брака је добила ћерку Ану Надежић. Међутим, само три месеца након рођења, супруг је напустио њу и дете. Рушка се четири године касније удала за музичара Војина Мулина. Како је једном приликом њена ћерка испричала, Мулин је представљао праву очинску фигуру у њеном животу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Радивоје Буквић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".