Ruška Jakić je srpska novinarka, voditeljka i urednica emisije "LJubav i moda" koja je emitovana na mnogim televizijama u Srbiji. Rođena je 1938. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi. Popularnost je stekla još u bivšoj Jugoslaviji. Premda novinarka po profesiji, među prvim je damama sa domaće javne scene koja je otvoreno progovorila o mnogim tabu temama. Za sebe kaže da je bila velika zavodnica i jedna od najpoželjnijih Beograđanki.

 

Foto: Profimedia

 

 

Televizijska publika ju je upoznala kao autorku, urednicu i voditeljku emisije "LJubav i moda" koja se skoro tri decenije emituje na mnogim televizijama. Osim toga, Ruška je sa Dankom Novović i Brankom Vučković vodila emisiju "Draga Saveta" koja je emitovana na programu Prve TV.

Ruška Jakić se novinarstvom bavi dugi niz godina. Ipak, prepoznatljivost joj je donela autorska emisija "LJubav i moda". Emisija je započela s emitovanjem 1992. godine na Televiziji Pink.

Ruškini gosti su bile brojne poznate ličnosti iz sveta glume, muzike, sporta i politike, ali i obični ljudi koji su svojim "neobičnim" pričama doprinosili gledanosti tog TV formata. Ipak, najveća "zvezda" emisije bila je sama Ruška Jakić koja je po prvi put progovorila o mnogim tabu temama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

 

Autorka je priznala da je tokom 20 godina emitovanja promenjen koncept emisije, pa su se tako menjali gosti i teme. Više pažnje je posvetila uspešnim ženama koje su pokazale da mogu da pariraju muškarcima u "njihovom svetu". Ono što se ne menja jeste njena energija i čuvena najava "Dobro veče! Ja sam Ruška Jakić. Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična".

Drugi propali brak uticao je i na njenu ćerku koja je, mnogo godina kasnije priznala da je osećala snažan bol jer je izgubila drugog najvažnijeg čoveka u njenom životu.

Nakon što se i sa trećim suprugom razvela, voditeljka je izjavila da su svi njeni muževi bili nesrećni jer su bili muževi Ruške Jakić, ali da ih ona i dalje obožava kao i oni nju. Osim toga, ne krije da se još uvek nada da će se pojaviti čovek koji će najzad otkriti tajnu koje se zove "Ja, Ruška".

Foto: Milena Anđela

 

 

U intervjuu koji je 2013. godine dala jednom domaćem tabloidu je priznala da je dobijala ponude da učestvuje u popularnim rijaliti šou programima, poput "Velikog brata", ali je odbila uz obrazloženje da "ima svoj život i svet i da ne želi da proda ime za šaku dolara".

Iz prvog braka je dobila ćerku Anu Nadežić. Međutim, samo tri meseca nakon rođenja, suprug je napustio nju i dete. Ruška se četiri godine kasnije udala za muzičara Vojina Mulina. Kako je jednom prilikom njena ćerka ispričala, Mulin je predstavljao pravu očinsku figuru u njenom životu.

BONUS GALERIJA: Radivoje Bukvić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".