Неколико пута годишње током орезивања, раста плода, и зрења већина грожђе прска како би га сачувала од природних фактора и штеточина. 

Због тога је важно опрати  га добро, али не само водом. 

Уз овај једноставни трик бићете сигурни да сте са грожђа уклонили све пестициде и отрове.

Оно што је битно код прања је да сачекате са тим уколико не планирате одмах да поједете грожђе.

Фото: Профимедиа

 

Ако грожђе одмах оперете, а не поједете га, оно ће врло брзо пропасти. 

Третирање грожђа сирћетом

Потребно је да у две литре воде додате две кашике сирћета.

Ставите грожђе у овај раствор и пустите да одстоје 5-10 минута.

Потом врло пажљиво сваки грозд посебноисперите  хладном водом.

Овај процес ће испрати заостале бактерије или остатке пестицида, а немојте да се бринете сирће се неће осећати и неће променити укус грожђу.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".