Nekoliko puta godišnje tokom orezivanja, rasta ploda, i zrenja većina grožđe prska kako bi ga sačuvala od prirodnih faktora i štetočina. 

Zbog toga je važno oprati  ga dobro, ali ne samo vodom. 

Uz ovaj jednostavni trik bićete sigurni da ste sa grožđa uklonili sve pesticide i otrove.

Ono što je bitno kod pranja je da sačekate sa tim ukoliko ne planirate odmah da pojedete grožđe.

Foto: Profimedia

 

Ako grožđe odmah operete, a ne pojedete ga, ono će vrlo brzo propasti. 

Tretiranje grožđa sirćetom

Potrebno je da u dve litre vode dodate dve kašike sirćeta.

Stavite grožđe u ovaj rastvor i pustite da odstoje 5-10 minuta.

Potom vrlo pažljivo svaki grozd posebnoisperite  hladnom vodom.

Ovaj proces će isprati zaostale bakterije ili ostatke pesticida, a nemojte da se brinete sirće se neće osećati i neće promeniti ukus grožđu.

(Alo)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".