Ову тврдњу дефинитивно поткрепљује чињеница да је баш ове године публика могла да погледа и филм Елвис, а главна улога је припала Остину Батлер. Иако интересовање за Прислија никада није јењавало, можемо рећи да се са изласком филма само интезивирало.

Елвис је преминуо веома рано и то у 43. години, 16. августа 1977.године.  Неки детаљи о његовим последњим данима јавности су постали познати тек у великом интервјуу који је пре двадесеет година дала Џинџер Алден, последња љубавница Елвиса Прислија.

Фото: Профимедиа

 

Елвис је преминуо веома рано и то у 43. години, 16. августа 1977.године.  Неки детаљи о његовим последњим данима јавности су постали познати тек у великом интервјуу који је пре двадесеет година дала Џинџер Алден, последња љубавница Елвиса Прислија.

Свет је тада сазнао како су изгледали последњи сати славног певача, које су му биле последње речи, али и како је изгледало живети са краљем рокенрола.

Када су се упознали Џинџер је имала 20, а Елвис 41 годину. Њена сестра била је Мис Тенесија и Присли је позвао мисицу у свој дом. Она је повела и сестре, а када су се срели, Џинџер је била та која је очарала славног певача.

Елвис је њом био опчињен, па је почео да је обасипа скупим поклонима. Она је била традиционална девојка која није подносила његову зависност од дроге, луд живот који је водио, а имала је и дечка у Мемфису. Ипак, он је наваљивао, а њена мајка, загрижени фан певача, сматрала је да је Присли у најмању руку “добра прилика”.

И тако је ускоро цела Џинџерина породица носила бунде и возила скупе аутомобиле. Елвис је обећао да ће Џинџериној мајци купити и нову кућу, али га је у томе спречила изненадна смрт.

У мемоарима “Елвис и Џинџер” Алден се сећа првог пута када је са краљем водила љубав. Није јој скинуо веш, а на себи је оставио одећу. Није веровао да људи треба да виде једно друго када су наги док се не венчају. После секса, поклонио јој је дијамантску огрлицу и сат.

Фото: Профимедиа

 

Елвис је запросио Џинџер после само три месеца познанства. Десило се то 26. јануара 1977. у његовом дому Грејсленд.

После тога се извинио, а Џинџер се сећа да је то увек радио када је имао нападе посесивне агресије. То је можда и један од разлога због којих Џинџер никада није помишљала да га остави.

Наставили су заједнички живот, а Елвис је ретко излазио из куће. Стално је јео, а оброке су му доносили у кревет. Стално је био у пиџами. Није могао да заспи без таблета које му је давала медицинска сестра.

Она је била сведок Елвисовог последњег тестамента, али се она у њему не помиње.

Џинџер је такође била та која је 16. августа 1977. године у раним јутарњим сатима затекла Елвиса мртвог у купатилу.

"Идем у купатило да читам", рекао јој је неколико сати раније и ово су биле последње речи краља рокенрола.

Џинџер је остала у кревету и ускоро заспала. Када се, два сата касније пробудила, видела је да светло у купатилу и даље гори. Управо је она била та која је у купатилу пронашла Елвиса мртвог након срчаног удара и конзумирања превелике количине таблета.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".