После неколико албума објављених у продукцијској кући ЗАМ, Нино је прешао у ПГП РТС, а то је видео као узрок за претње које је, како је тврдио, примао, у време када је био на свим топ-листама.

У чланак из 1994. године, објављеном у часопису "Сабор", уместо да говори искључиво о својим успесима, Нино је сведочио о томе да живи у страху јер је веровао да би неко могао да му науди. Занимљиво је да је за претње кривио челнике ЗАМ-а, Лепу Брену и Ганета Ђокића. Брена је одлучно негирала да има икакве везе са тим и рекла да је реч о - глупостима. Цео чланак прочитајте у наставку:

Кад неко на нашој топ-листи има чак три песме, очигледна је његова популарност и тај интерпретатор сигурно заслужује да се нађе на насловној страни. То је случај са Нином и албумом "Удахни дубоко". Док његове песме владају домаћим топ-листама, свакодневно их пуштају на радију, телевизији и ресторанима, певач се налази на гостовању у иностранству. До сад је обишао осам градова Аустрије, следе концерти и "тезге" у Паризу, па у Швајцарској... У Београд ће се вратити тек пред Нову годину због снимања новогодишњег програма.

Фото: Принтскрин/РТС

 

Хало, Беч! Како је Нино? Овде се прича да сте се удавили! Обожаваоци стално гледају ваше спотове у којима зарањате у базен у загрљају атрактивне девојке.

- Успешно сам преживео то снимање спотова, гњурање, близину лепих жена, али ако ми се нешто којим случајем деси, желим да знате да су за то одговорна господа из "Зама", Гане Ђокић и Лепа Брена - љутито нам је одговорио Нино с друге стране "жице".

Шта да се деси? Откуд те слутње?

- Немојте се ништа чудити, хоћу да сви знају истину. Плашим се за свој живот, јер сам добио силне претње. То није шала!

Уместо да наш разговор за причу са насловне стране буде лепршав и без тешких тема, Нино га је усмерио у сасвим другом правцу. Дрхтавим и готово плачним гласом наставио је да се јада:

Фото: Репринт Сабор

 

- Дешавају ми се ружне ствари, које су ван домена естраде, песама и мог певања. Претили су ми директно и преко других. Речена су ми чак имена људи "с оне стране закона" који ће се постарати да ме "среде". Зар је могуће да мој прелазак из "Зама" у ПГП РТС може да има такве последице? На сву срећу током боравка у Аустрији нисам имао никаквих проблема. Публика ме је супер прихватила, посета у локалима у којима певам је одлична. Али, у глави ми стално одзвањају претње. Све сам јавно рекао кад сам прешао у ПГП. У "Заму" сам имао исту рекламу као и остали певачи. Моји тиражи били су сјајни и ја тој кући ништа не дугујем. Драгана Мирковић и ја финансирали смо снимање спотова и рекламирање плоча наших колега. Ганету сам рекао ако сматра да нисам у праву, нека ме туже, па ће суд саслушати и донети пресуду. Али, они не желе то, хоће лични обрачун! Кажу, молићу их ја да све изгладим како они желе. Мени се чини да иза свега стоји Лепа Брена, јер по њеним изјавама које сам последњих месеци читао и слушао у медијима, само то могу да закључим.

У наставку приче, Нино каже како је у време тих претњи у стану био и његов рођени брат Дејан. Он је већ три године на ратишту.

Фото: Репринт Сабор

 

- Мој Дејан се бори за Србе и Србију! Зашто онда мене прозивају на све стране и пребацују ми што-шта на националној основи?! Мајка ми је пензионер, са мизерним примањима, брат је на фронту. Намучени су и напаћени. Имају само мене и ја их помажем колико могу. Не дај Боже, да се мени нешто деси... Нисам заслужио сва та прозивања!

Дуго је Нину требало да се смири и одговори на нека лакша и лепша питања. Пресраћан је што његова плоча сјајно пролази на дискографском тржишту, што је на свим листама, јер се продаје тек неколико недеља. Спотове је радио са режисерима Драганом Гузијаном и Маријаном Петровић. Волео би да ПГП РТС буде заинтересован и за снимање и издавање његове видео касете. На турнеју по Србији, Косову и Црној Гори кренуће крајем јануара наредне године. Челни човек промотивне турнеје Бане Стојановић планирао је да на путу буду месец дана.

- Не плашим се како ћу проћи на првој солистичкој турнеји! Без обзира да ли ће доћи сто, хиљаду или десет хиљада посетилаца, ја ћу певати из душе и трудићу се да све буде максимално професионално урађено, за памћење. Пратиће ме "Мапет шоу бенд", момци са којима дуго сарађујем и који су фантастични шоумени. Имаћу и две гошће, лепе и атрактивне девојке, које пре свега одлично певају. Тек на дан почетка турнеје открићу њихов идентитет.

Фото: Д. Мишић

 

Познато је да Нина на свим јавним наступима окружују кршни момци, који брину за његову сигурност. Да ли су телохранитељи присутни због већ поменутих претњи?

- Они су ме штитили и раније. Треба стићи од гардеробе до бине и избећи непријатности. Моји обожаваоци би да ме додирну, загрле, пољубе. Прија ми популарност, али мора се на све мислити и избећи непријатности, због обостране сигурности.

Очекује ли певач крајем године неке награде и титуле, проглашење за најбољег певача године?

- А шта ви мислите? Искрен да будем, не желим да се хвалим, али чини ми се да нисам имао правог конкурента и да заиста могу да се надам признањима. Једва чекам Месам, Посело године, гласања радио-станица, изјашњавање колега...

Претње о којима је говорио Нино могу да изгледају смешно, али његов страх је истински и озбиљан. Наравно, одмах смо, да бисмо чули и другу страну, контактирали Ганета и Лепу Брену. Нису хтели да коментаришу Нинову изјаву. Господин Ђокић није желео тим поводом баш ништа да каже, а од Лепе Брене смо успели да исцедимо само да су претње о којима је певач причао - глупости. Надамо се да је тако, тим пре што, бар до сада, од "Забаве милиона" нисмо доживели да нас "увесељава" застрашивањем - чак ни у ова смутна времена.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 14. новембра 1994. године. *

БОНУС ГАЛЕРИЈА: У посети дому певача Срећка Шушића 1995.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".