Posle nekoliko albuma objavljenih u produkcijskoj kući ZAM, Nino je prešao u PGP RTS, a to je video kao uzrok za pretnje koje je, kako je tvrdio, primao, u vreme kada je bio na svim top-listama.

U članak iz 1994. godine, objavljenom u časopisu "Sabor", umesto da govori isključivo o svojim uspesima, Nino je svedočio o tome da živi u strahu jer je verovao da bi neko mogao da mu naudi. Zanimljivo je da je za pretnje krivio čelnike ZAM-a, Lepu Brenu i Ganeta Đokića. Brena je odlučno negirala da ima ikakve veze sa tim i rekla da je reč o - glupostima. Ceo članak pročitajte u nastavku:

Kad neko na našoj top-listi ima čak tri pesme, očigledna je njegova popularnost i taj interpretator sigurno zaslužuje da se nađe na naslovnoj strani. To je slučaj sa Ninom i albumom "Udahni duboko". Dok njegove pesme vladaju domaćim top-listama, svakodnevno ih puštaju na radiju, televiziji i restoranima, pevač se nalazi na gostovanju u inostranstvu. Do sad je obišao osam gradova Austrije, slede koncerti i "tezge" u Parizu, pa u Švajcarskoj... U Beograd će se vratiti tek pred Novu godinu zbog snimanja novogodišnjeg programa.

Foto: Printskrin/RTS

 

Halo, Beč! Kako je Nino? Ovde se priča da ste se udavili! Obožavaoci stalno gledaju vaše spotove u kojima zaranjate u bazen u zagrljaju atraktivne devojke.

- Uspešno sam preživeo to snimanje spotova, gnjuranje, blizinu lepih žena, ali ako mi se nešto kojim slučajem desi, želim da znate da su za to odgovorna gospoda iz "Zama", Gane Đokić i Lepa Brena - ljutito nam je odgovorio Nino s druge strane "žice".

Šta da se desi? Otkud te slutnje?

- Nemojte se ništa čuditi, hoću da svi znaju istinu. Plašim se za svoj život, jer sam dobio silne pretnje. To nije šala!

Umesto da naš razgovor za priču sa naslovne strane bude lepršav i bez teških tema, Nino ga je usmerio u sasvim drugom pravcu. Drhtavim i gotovo plačnim glasom nastavio je da se jada:

Foto: Reprint Sabor

 

- Dešavaju mi se ružne stvari, koje su van domena estrade, pesama i mog pevanja. Pretili su mi direktno i preko drugih. Rečena su mi čak imena ljudi "s one strane zakona" koji će se postarati da me "srede". Zar je moguće da moj prelazak iz "Zama" u PGP RTS može da ima takve posledice? Na svu sreću tokom boravka u Austriji nisam imao nikakvih problema. Publika me je super prihvatila, poseta u lokalima u kojima pevam je odlična. Ali, u glavi mi stalno odzvanjaju pretnje. Sve sam javno rekao kad sam prešao u PGP. U "Zamu" sam imao istu reklamu kao i ostali pevači. Moji tiraži bili su sjajni i ja toj kući ništa ne dugujem. Dragana Mirković i ja finansirali smo snimanje spotova i reklamiranje ploča naših kolega. Ganetu sam rekao ako smatra da nisam u pravu, neka me tuže, pa će sud saslušati i doneti presudu. Ali, oni ne žele to, hoće lični obračun! Kažu, moliću ih ja da sve izgladim kako oni žele. Meni se čini da iza svega stoji Lepa Brena, jer po njenim izjavama koje sam poslednjih meseci čitao i slušao u medijima, samo to mogu da zaključim.

U nastavku priče, Nino kaže kako je u vreme tih pretnji u stanu bio i njegov rođeni brat Dejan. On je već tri godine na ratištu.

Foto: Reprint Sabor

 

- Moj Dejan se bori za Srbe i Srbiju! Zašto onda mene prozivaju na sve strane i prebacuju mi što-šta na nacionalnoj osnovi?! Majka mi je penzioner, sa mizernim primanjima, brat je na frontu. Namučeni su i napaćeni. Imaju samo mene i ja ih pomažem koliko mogu. Ne daj Bože, da se meni nešto desi... Nisam zaslužio sva ta prozivanja!

Dugo je Ninu trebalo da se smiri i odgovori na neka lakša i lepša pitanja. Presraćan je što njegova ploča sjajno prolazi na diskografskom tržištu, što je na svim listama, jer se prodaje tek nekoliko nedelja. Spotove je radio sa režiserima Draganom Guzijanom i Marijanom Petrović. Voleo bi da PGP RTS bude zainteresovan i za snimanje i izdavanje njegove video kasete. Na turneju po Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori krenuće krajem januara naredne godine. Čelni čovek promotivne turneje Bane Stojanović planirao je da na putu budu mesec dana.

- Ne plašim se kako ću proći na prvoj solističkoj turneji! Bez obzira da li će doći sto, hiljadu ili deset hiljada posetilaca, ja ću pevati iz duše i trudiću se da sve bude maksimalno profesionalno urađeno, za pamćenje. Pratiće me "Mapet šou bend", momci sa kojima dugo sarađujem i koji su fantastični šoumeni. Imaću i dve gošće, lepe i atraktivne devojke, koje pre svega odlično pevaju. Tek na dan početka turneje otkriću njihov identitet.

Foto: D. Mišić

 

Poznato je da Nina na svim javnim nastupima okružuju kršni momci, koji brinu za njegovu sigurnost. Da li su telohranitelji prisutni zbog već pomenutih pretnji?

- Oni su me štitili i ranije. Treba stići od garderobe do bine i izbeći neprijatnosti. Moji obožavaoci bi da me dodirnu, zagrle, poljube. Prija mi popularnost, ali mora se na sve misliti i izbeći neprijatnosti, zbog obostrane sigurnosti.

Očekuje li pevač krajem godine neke nagrade i titule, proglašenje za najboljeg pevača godine?

- A šta vi mislite? Iskren da budem, ne želim da se hvalim, ali čini mi se da nisam imao pravog konkurenta i da zaista mogu da se nadam priznanjima. Jedva čekam Mesam, Poselo godine, glasanja radio-stanica, izjašnjavanje kolega...

Pretnje o kojima je govorio Nino mogu da izgledaju smešno, ali njegov strah je istinski i ozbiljan. Naravno, odmah smo, da bismo čuli i drugu stranu, kontaktirali Ganeta i Lepu Brenu. Nisu hteli da komentarišu Ninovu izjavu. Gospodin Đokić nije želeo tim povodom baš ništa da kaže, a od Lepe Brene smo uspeli da iscedimo samo da su pretnje o kojima je pevač pričao - gluposti. Nadamo se da je tako, tim pre što, bar do sada, od "Zabave miliona" nismo doživeli da nas "uveseljava" zastrašivanjem - čak ni u ova smutna vremena.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 14. novembra 1994. godine. *

BONUS GALERIJA: U poseti domu pevača Srećka Šušića 1995.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".