Чувена фризерка Рејчел Валентајн посаветовала је девојке и жене на Тик Току да после базена или на мору, никако не везују косу у коњски реп или пунђу, пошто такве фризуре могу трајно оштетити косу. 

Како пише Миррор, у видеу је фризерка објаснила како се мокра коса некада понаша као еластична трака, односно развлачи се и онда се ''враћа'', а на крају - пукне.

Рејчел је демонстрирала на прамену мокре косе колико може бити крхка: 

- Када је коса сува, не растеже се. Дакле, већа је шанса да ћете оштетити косу ако је мокру вежете у пунђу или коњски реп.

 

@рацхелвалентинехаир Реплyинг то @Алице Барнес-Цларк wхy wе схоулднт тие оур хаир уп wхен итс wет! #хаирцаретипс #хаирбреакаге #хеалтхyхаиртипс ♬ оригинал соунд - Рацхел Валентине

Тада је коса једноставно пуно осетљивија, растеже се, а понекад и пукне - објаснила је.

Корисници у коментарима су се захвалили Рејчел на упозорењу, неки и сами делили неке своје савете, а неки су хтели сазнати још детаља.

- Може ли коса да се лабаво исплете у плетеницу? - упитала је једна корисница, а Рејчел је одговорила да би то било у реду, но да би по питању лепоте и здравља, косу било најбоље пустити да се осуши на ваздуху.

(Прва) 

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".