Млађа генерација, али и оне старије често улазе на друштвене мреже Тик Ток, Фејсбук и Инстаграм, не би ли пронашли јефтинији и бржи начин за неговање косе или лица. Видео који је у тексту је чист доказа да не треба веровати свим друштвеним триковима који могу дати контра резултат или постати опасни. 

Овај видео савет је привукао пажњу стручњакиње за негу косе, Никол Пети, која је упозорила на видео који кружи Тик Током, а који наводно открива како да се отарасите перути.

У видеу може јасно да се види како девојка на косу ставља гликолну киселину. Девојка на  тик току тврди да јој је коса  јача и сјајнија од када користи гликонску киселину, али и да нема перути. Стручњакиња Пети, ипак се не слаже са њом, те је упозорила да коришћење ове киселине може да изазове опекотине на кожи главе.

 

@calistatee Replying to @kren7623 super duper simple way to apply glycolic acid to your scalp 🤭 #dandrufftreatment #dryscalprelief #dryscalphack #dandruffsolution ♬ kiss me more - audios <3

 

- С обзиром да се овај састојак користи за лице, и у том случају морате да будете обазриви. Уколико довољно не истражите колики је проценат гликолне киселине, врло лако можете да спржите кожу - објаснила је она.

- Што је нижа пХ вредност у киселини, то ће она бити јача - дала је савет свима приликом куповине и одабира исте. Опекотине на темену могу да изазову бројне проблеме, а неки од њих су, повећана сувоћа, више перути, као и потенцијално опадање косе. 

(Најжена.рс) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".