Čuvena frizerka Rejčel Valentajn posavetovala je devojke i žene na Tik Toku da posle bazena ili na moru, nikako ne vezuju kosu u konjski rep ili punđu, pošto takve frizure mogu trajno oštetiti kosu. 

Kako piše Mirror, u videu je frizerka objasnila kako se mokra kosa nekada ponaša kao elastična traka, odnosno razvlači se i onda se ''vraća'', a na kraju - pukne.

Rejčel je demonstrirala na pramenu mokre kose koliko može biti krhka: 

- Kada je kosa suva, ne rasteže se. Dakle, veća je šansa da ćete oštetiti kosu ako je mokru vežete u punđu ili konjski rep.

 

@rachelvalentinehair Replying to @Alice Barnes-Clark why we shouldnt tie our hair up when its wet! #haircaretips #hairbreakage #healthyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

Tada je kosa jednostavno puno osetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne - objasnila je.

Korisnici u komentarima su se zahvalili Rejčel na upozorenju, neki i sami delili neke svoje savete, a neki su hteli saznati još detalja.

- Može li kosa da se labavo isplete u pletenicu? - upitala je jedna korisnica, a Rejčel je odgovorila da bi to bilo u redu, no da bi po pitanju lepote i zdravlja, kosu bilo najbolje pustiti da se osuši na vazduhu.

(Prva) 

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".