Користите сок од алое вере

Сок од алое вере подстиче раст косе, те је врло користан, када је у питању нега власишта. Одрежите неколико листова алое, а затим сваки лист прережите на пола, како би се излучио сок. Кружним покретима, умасирајте га у корен косе, како би побољшали циркулацију и осигурали бољу апсорпцију. Маску оставите најмање два сата, или преко ноћи.

Направите маску од пантенола

Д-пантенол је синтетички витамин Б5, а његова својства  одлична су за обнову фоликула косе, и за  спречавање губитка косе. Како користити маску? Оперите косу, а пантенол нанесите у облику гела, спреја или пене, фокусирајући се на корен.

Фото: Профимедиа

 

Исперите теме хладном водом након прања

Хладна вода затвара поре и побољшава циркулацију, што доводи до бржег раста косе. Као додатни бонус, ваша коса ће постати и значајно сјајнија.

Испирајте косу јабуковим сирћетом

Јабуково сирће активира фоликуле косе, што је врло битно за бујну косу, а понављање поступка неколико пута месечно биће сасвим довољно. Јабуково сирће користите уместо регенератора за косу, те га немојте испирати. За разлику од винског, јабуково сирће нема јак мирис.

Маска од протеина

Попуните недостатак протеина. Испробајте ову маску: узмите два јајета те одвојте беланца од жуманца. Беланца затим умасирајте у корен косе, и добро исперите.

Фото: Профимедиа

 

Маска од јаја и коњака

Јаја су пуна протеина, а коњак садржи танине, који помажу да имате пунију косу, те стимулишу раст косе. Узмите два јајета и чашу коњака. Умутите састојке у блендеру или виљушком, те добијену смесу нанесите на корен косе. Додајте маслиново уље, ако желите применити маску дуж целе косе, што ће вашој коси дати мекоћу.

Користите етерична уља

Јојоба, бадем, лаванда, рузмарин, мајчина душица… Ова етерична уља имају благотворно дејство на фоликуле косе, опскрбљујући власиште великим бројем витамина и биљних компонената.

Помешајте наведена уља у посудици, или их додајте у кокосово уље. Нанесите смесу на корен косе, те причекајте 2-3 сата. Исперите главу два пута користећи обичан шампон.

БОНУС ВИДЕО:

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".