Савезна порота у америчком граду Атланти пресудила је да се просјаку плати одштета од 100 милиона долара, јер га је полицајац пре четири године погодио омамљивачем, након чега је несрећни човек пао, сломио врат и остао парализован.

Тешко повређеном Џерију Блесингејму (69) неопходна је 24-часовна нега која кошта милион долара годишње, а до сада су се накупили рачуни за лечење у износу од 14 милиона долара, рекао је адвокат Вен Џонсон, преноси АП.

Порота је пресудила да је полицајац Џон Грубс прекомерно користио силу против Блесингејма, који је од возача аутомобила просио новац 10. јула 2018. године.

Након инцидента остао је парализован од врата надоле.

Блесингејмов заступник Кит Едвардс тужио је град Атланту и Грубса, тражећи одштету за медицинске трошкове лечења.

У Едвардсовој тужби се наводи да је Блесингејм био на улици и тражио новац од људи, када су дошли Грубс и још један полицајац, видевши га како разговара са возачем.

Грубс је изашао из полицијског аутомобила и рекао Блесингејму да стане, али је он побегао, након чега је кренула потера за просјаком.

Порота је утврдила да полицијска управа Атланте треба да плати 60 милиона долара, а да Грубс треба да плати преосталих 40, пренели су "ТВ-WXИА" и "Атланта џурнал-конститјушен".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".