Овај дечак је одушевио свет својом храброшћу, а његова породица је захваљујући његовој правовременој и правилној реакцији изашла из запаљеног дома само са лакшим опекотинама. Он је упео да спаси чак 7 живота и за то је добио награду за спашавање живота.

Ноа се једне вечери пробудио и видео да његова соба гори. Он је одмах узео своју двогодишњу сестру и изнео је из запаљене куће кроз прозор, који је био једини део њиховог дома, који у том тренутку није био захваћен ватром.

Када је сестру оставио на сигурном, Ноа се вратио у запаљену кућу да би извукао псе, а затим је отрчао и пробудио комшије, које су позвале ватрогасце.

Фото: Профимедиа/МУП/З. Јовановић

 

Његова сестра је задобила мање опекотине на ногама, али осим тога, она је била добро. Ноа и још четири члана његове породице лечени су искључиво озбог мањих опекотина.

- Ово дете овде је тако срдачно - рекао је његов рођак на конференцији за новинаре и додао:

- „Почаствован сам, привилегован сам што сам део ове породице и што га познајем.Чуо сам да хероји долазе у свим облицима и величинама. Показао ми је ове недеље, и године су део тога. Знам да петогодишњак може да изађе и спаси целу своју породицу ми отвара очи.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".