Према информацијама Управе граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош путничка и теретна возила на излазу из земље задржавају се три сата.


На Батровцима путничка возила са на изласку из земје задржавају се два сата, а на Градини на уласку у Србију један сат, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Фото: Нпортал

 

Очекује се појачан интензитет саобраћаја на готово свим главним путним правцима, а у поподневним сатима могућа су и повремена задржавања на наплатним станицама, навео је АМСС.

Подсетимо, ово је последњи викенд у августу месецу и очекиване су велике гужве на путевима. 

Савете о томе које је граничне прелазе најбоље да користите можете да прочитате на овом линку.

Фото: П. Милошевић

 

С обзиром на то да се очекује повећани интензитет саобраћаја на свим путевима кроз Републику Србију због завршетка туристичке сезоне и почетка школске године, припадници полиције и Управа саобраћајне полиције спроводиће акцију појачане контроле, усмерене на откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса и непрописног коришћења телефона током вожње.

Министарство унутрашњих послова апелује на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, а на туристичке агенције и превознике да обезбеде возачима одговарајуће услове за коришћење законом прописаних одмора, преноси "Рина".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".