Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš putnička i teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata.


Na Batrovcima putnička vozila sa na izlasku iz zemje zadržavaju se dva sata, a na Gradini na ulasku u Srbiju jedan sat, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Foto: Nportal

 

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na gotovo svim glavnim putnim pravcima, a u popodnevnim satima moguća su i povremena zadržavanja na naplatnim stanicama, naveo je AMSS.

Podsetimo, ovo je poslednji vikend u avgustu mesecu i očekivane su velike gužve na putevima. 

Savete o tome koje je granične prelaze najbolje da koristite možete da pročitate na ovom linku.

Foto: P. Milošević

 

S obzirom na to da se očekuje povećani intenzitet saobraćaja na svim putevima kroz Republiku Srbiju zbog završetka turističke sezone i početka školske godine, pripadnici policije i Uprava saobraćajne policije sprovodiće akciju pojačane kontrole, usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a na turističke agencije i prevoznike da obezbede vozačima odgovarajuće uslove za korišćenje zakonom propisanih odmora, prenosi "Rina".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".