Након краћег кишног периода и захлађења, сунчано време вратило се у нашу земљу. Ипак, екстремних врућина нема, а метеоролози најављују нестабилне временске прилике током викенда.

Како прогнозира метеоролог Марко Чубрило, од недеље умерено топло, уз могуће пљускове.

- Око 1. септембра пролазно, али јаче погоршање и освежење. После 4. септембра вероватно поново топлије, али без летње врућине - поручује он.

Данас и сутра мало до умерено облачно и топлије, а због високог удела влаге у ваздуху спарно.

Понегде и то углавном над планинским, северним и источним пределима региона ређа појава грмљавинских пљускова. Ветар углавном слаб, осим у зони пљускова, док ће се дневни максимум кретати од +25 до +31, а само дуж обале средњег и јужног Јадрана до +34 степена Целзијуса. У суботу после подне ће над југозападним, западним, средишњим, а крајем дана и северним пределима уследити јача дестабилизација уз чешћу појаву пљускова са грмљавином, док ће источније углавном бити претежно суво - најављује Чубрило.

Повремених пљускова уз мање освежење биће и у недељу али ће опет бити чешчи над западни, средишњим и северним пределима.

- У суботу температура без битне промене, а у недељу мање освежење уз максимуме од +22 до +27 степени Целзијуса. Ветар ће окренути на слаб до умерен, северозападни - прогнозира он.

Почетком следеће недеље променљиво облачно уз дуже сунчане интервале и ређу појаву пљускова, пре свега над западним и северним пределима региона, док ће дуж Јадрана углавном бити сунчано.

- Ветар претежно слаб, док ће се дневни максимум кретати од +24 до +30 степени Целзијуса, на Јадарану локално до око +33 степена Целзијуса.

Почетком септембра се уз премештање хладног фронта и конкретније, али пролазне падавине очекује појачан северозападни ветар и освежење, могуће и осетније тако да би у наредни четвртак амаксимуми могли бити од +15 до +23 степена Целзијуса.

Око 03. септембра суво али уз врло свеже ноћи, док би затим поново могло отоплити али уз доста нестабилно времре.

- Период после тога је свакако доста упитан, очигледно је да са летом није готово, али су праве летње врућине иза нас - додаје.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".