Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је Станицу граничне полиције Београд на Аеродрому „Никола Тесла“, где су му припадници граничне полиције приказали начине коришћења новог, савременог уређаја “Бола wрап“, који служи као средство принуде за даљинско везивање, а које је Министарство унутрашњих послова обезбедило за потребе ефикаснијег рада припадника Управе граничне полиције, али и за њихову већу личну сигурност и безбедност. 

- Као министру унутрашњих послова најважнија ми је безбедност обичних људи, да они буду сигурни и заштићени, баш као што ми је једнако важна и безбедност мојих полицајаца.

Сваки уређај чијим коришћењем се постиже виши ниво безбедности путника који користе наше граничне прелазе и сваки уређај који доприноси бржем и ефикаснијем раду припадника граничне полиције, а пре свега личној безбедности припадника полиције приликом вршења полицијских задатака, у овом случају вршења радње лишавања слободе лица, Министарство унутрашњих послова ће да обезбеди, баш као што смо то чинили и у ових годину и по дана.

Ручни уређај "Бола wрап" само је део најсавременије опреме коју смо обезбедили за припаднике граничне полиције - поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин. 

- Министарство унутрашњих послова наставиће активно са улагањем и модернизацијом опреме и технике за потребе граничне полиције, наш циљ је да они лакше, ефикасније, безбедније обављају свој посао и наравно да борба против криминалаца буде још интензивнија и успешнија“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, додавши да држава Србија на челу са председником Александром Вучићем изузетно улаже у опремање полиције како би њени припадници имали најбоље услове за рад.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да су припадници Управе граничне полиције остварили добре резултате у спречавању и санкционисању бројних кривичних дела на нашим граничним прелазима, те да ће уређај "Бола wрап" додатно поспешити и побољшати њихов рад. 

Министру Вулину, који је Станицу граничне полиције на београдском аеродрому обишао са начелником Управе граничне полиције Милетом Јандрићем, презентована је специјална опрема коју ће гранична полиција, у случају потребе, користити као средство принуде.

Припадници Управе граничне полиције од стране Министарства добили су на коришћење ручне уређаје „Бола wрап“ за даљинско везивање који ослобађа привез, а дизајниран је за контролу лица привременим уплитањем и задржавањем мете са безбедне удаљености и са минималним ризиком од повреде.

(МУП)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".