Političar je izjavio u emisiji ''Lični stav'' da je za to da ulje kanabisa treba biti dostupno ljudima, ukoliko je  delotvorno. 

- Primenio sam više vidova alternativnog lečenja. Nisam koristio ulje od kanabisa, mada sam bio sklon i da to probam. Ali po savetu mog lekara Milovana Bojića to nisam uradio. Nisam protiv toga, čak sam se i javno zalagao da se to dozvoli kao metod lečenja - obelodanio je predsednik SRS i nastavio da priča o receptu koja ga je ''izvukla'' iz bolesti. 

Bolest se pojavila tokom boravka u Hagu, a u Srbiji su u to vreme mediji pisali da su lideru ''dani odbrojani''. Šešelj je otkrio zbog čega je odbio hemioterapiju i progovorio je o problemima o srcu:  

-Zamalo nisam umro zbog srčanih problema i sada imam ugrađen potkožni defibrilator sa pejsmejkerom. Sada mi je srce sanirano. Što se raka tiče, imao sam rak debelog creva koji je operisan. Nastupile su metastaze, probijen je zid creva i krenule su metastaze na jetri, izvadili su mi 20 limftnih čvorova od toga 4 ili 5 već bilo zahvaćeno metastazama. 

Foto: Arhiva Novosti

 

Potom je dodao: 

-Što se jetre tiče ja sam odbio da primim hemioterapiju u Hagu. Primio sam je jednom, ali u Hagu su me zatvorili u neki bunker i držali izolovanog celu nedelju, zbog toga sam odbio da idem na nove hemioterapije. Pošto sam to odbio lekari su procenili da će se metastaze na jetri ubrzo razvijati i da ću do jula umreti. To je možda bio jedan od razloga zašto su me izbacili iz Haga. Ja sam ovde pristupio lečenju kako konvencionalnom tako i alternativnom, a šta je više doprinelo to ne mogu da vam kažem. Poslednji put kada sam bio na pregledu ustanovljeno mi je da se metastaze nisu povećavale, jedna je 5 milimetara, a druga 9.

Jedno od alternativnih lečenja koje mu je pomoglo, jeste konzumiranje soka od sibirske aronije. 

-Ja svako jutro i još uvek uzimam 3 – 4 gutljaja soka od sibirske aronije. Svako jutro pijem 2 decilitra soka cvekle, šargarepe, peršuna, celera i jabuke. Onda sam uzimao sušene semenke kajsije, pa sam uzimao vitamin B17, to je cijanid ili je zasnovano na cijanidu u količinama nedovoljnim da ubiju čoveka, a on mnogo lakše ubija bolesne ćelije zahvaćene rakom u organizmu. Taj vitamin uzimam npr. 100 dana, pa pauza i opet ponovim- istakao je.

BONUS GALERIJA: Porodične slike iz doma advokata Tome File

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".