Сваки организам има свој биолошки сат, те на основу тога се одређује будно стање, као и време за сан.

Сматра се да буђење у току ноћи може да укаже на постојање одређеног здравственог проблема и да у зависности од периода у којем се будите, може да се утврди о ком органу је реч.

Фото: Профимедиа

 

 

Стога, буђење у исто време сваког дана (или скоро сваког дана) може да буде порука да један од наших органа покушава да привуче нашу пажњу. Осим тога, буђење у току ноћи често је повезано и са емоционалним проблемима.

Тешко заспите између 21:00 и 23:00

Ако често имате проблем да заспите у периоду од 21 сат па све до 23 сата, могуће је да имате ослабљен имуни систем, проблеме са метаболизмом или надбубрежним жлездама. Проблеми са успављивањем такође могу да буду повезани са стресом. Вежбе опуштања непосредно пре спавања помоћи ће вам да лакше утонете у сан.

Фото: Профимедиа

 

 

Често се будите се између 23:00 и 1:00 ујутру

Ово је период активности жучне кесе. Дакле, ако се пробудите у ово време, то може да указује да вам жучна кеса не ради како треба. У таквој ситуацији вреди размислити о промени исхране и одустајању од нездравих масти.

Будите се између 1:00 и 3:00

Буђење између 1 сат и 3 сата ујутру може да указује на проблеме са јетром. Слично као и у претходном случају, треба да обратите пажњу на исхрану и детоксикацију.

Фото: Профимедиа

 

 

Будите се између 3:00 и 5:00

Често буђење у овом периоду може да буде повезано са проблемима дебелог црева, због чега многи започињу дан одласком у тоалет.

Емоционално, ово време је повезано са нестрпљењем, осећајем стагнације и нелагодности повезаном са ограниченим могућностима за лични развој.

(Најжена)

БОНУС ВИДЕО:

СПРЕЈ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Направите домаћи спреј против комараца и решите се мука током лета


За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".