Током вишедневних активности припадници батаљона за специјалне операције "Грифони" и "Соколови" из састава ове бригаде десантирани су хеликоптерима Ратног ваздухопловства и ПВО на више локација, на којима су по непознатом терену у складу са својом наменом решавали тактичке и ватрене задатке, саопштило је Министарство одбране.

Фото: Војска Србије

 

Припадници специјалних снага су увежбавали тактичке радње приликом извиђања непознатог и тешко проходног терена са предвиђањем борбе у сусрету, прикупљање обавештајних података, извођење препадних дејстава, диверзија и заседа, евакуацију ваздушним путем, као и савлађивање водених препрека уз употребу приручних и формацијских средстава.

Фото: Војска Србије

 

Вишедневно обучавање је завршено реализацијом тактичке вежбе са бојевим гађањем, на којој је потврђен висок ниво оспособљености тимова за обављање наменских задатака снага за специјалне операције.

Фото: Војска Србије

 

Велики број сложених задатака и разноликост дејстава које изводи 72. бригада за специјалне операције захтева од њених припадника високу физичку спремност, мотивацију и менталну снагу, због чега се у јединици свакодневно одвија интензивна обука ради очувања и унапређења способности за извођење специјалних операција и дејстава у свим условима.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".