Tokom višednevnih aktivnosti pripadnici bataljona za specijalne operacije "Grifoni" i "Sokolovi" iz sastava ove brigade desantirani su helikopterima Ratnog vazduhoplovstva i PVO na više lokacija, na kojima su po nepoznatom terenu u skladu sa svojom namenom rešavali taktičke i vatrene zadatke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Vojska Srbije

 

Pripadnici specijalnih snaga su uvežbavali taktičke radnje prilikom izviđanja nepoznatog i teško prohodnog terena sa predviđanjem borbe u susretu, prikupljanje obaveštajnih podataka, izvođenje prepadnih dejstava, diverzija i zaseda, evakuaciju vazdušnim putem, kao i savlađivanje vodenih prepreka uz upotrebu priručnih i formacijskih sredstava.

Foto: Vojska Srbije

 

Višednevno obučavanje je završeno realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, na kojoj je potvrđen visok nivo osposobljenosti timova za obavljanje namenskih zadataka snaga za specijalne operacije.

Foto: Vojska Srbije

 

Veliki broj složenih zadataka i raznolikost dejstava koje izvodi 72. brigada za specijalne operacije zahteva od njenih pripadnika visoku fizičku spremnost, motivaciju i mentalnu snagu, zbog čega se u jedinici svakodnevno odvija intenzivna obuka radi očuvanja i unapređenja sposobnosti za izvođenje specijalnih operacija i dejstava u svim uslovima.

BONUS GALERIJA:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".