Возач који му је прилазио успео је да примети младића и на време стане, након чега је дечак са осмехом устао, подигао столицу и удаљио се не гледајући да ли возило иде у супротном смеру.

Возач је све ово снимио уграђеном камером у возилу, која прати све што се дешава током вожње. У питању је био Бранимир Хакенбергер, професор са Одсека за биологију Универзитета у Осијеку, који је снимак поделио на друштвеним мрежама.

- Утицај друштвених мрежа, чиста обест, одсуство реалног система вредности, урушен систем образовања, све то заједно или нешто сасвим друго!? Не знам више - написао је професор и додао:.

- Погледајте шта је могло да се деси.

 

 

Хакенбергер је написао и да уколико неко препозна дечка са слике обавести родитеље шта им дете ради.

- Да ли је у питању ТикТок изазов или нешто слично, није важно. Међутим, овом детету је потребан хитан васпитни третман. Осим што угрожава своје здравље и живот, угрожава и судбину возача и ко зна шта још - закључио је професор.

О инциденту с младићем у Осијеку огласили су се и из Центра за сигурнији интернет (ЦСИ), који је део Центра за несталу и злостављану децу, организације за заштиту деце од злостављања и сексуалне експлоатације путем интернета, пише хрватски Телеграм.

- Понашање младића на снимку сматрамо угрожавањем саобраћаја", рекли су и додали да он доводи у опасност свој живот и здравље других и да се ради о кривичном делу.

Они су се осврнули на могућност да је то изазов са ТикТока, истичући да се укључивањем у опасне трендове и изазове показује "мрачна страна онлајн света".

- Непромишљајући критички о садржају, деца и млади могу да превиде опасности које изазови носе са собом - рекли су они, напомињући да је један од изазова који се ширио апликацијом био и лежање на путу док не наиђе аутомобил.

Младић са снимка је наводно пронађен, а из ЦСИ кажу да се надају да ће надлежне институције предузети све мере. Истовремено, осуђују коментаре испод објава на друштвеним мрежама који позивају на насиље над младиц́има. Центар је саопштио да у таквим ситуацијама треба позвати полицију и разговарати са дететом.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".