Vozač koji mu je prilazio uspeo je da primeti mladića i na vreme stane, nakon čega je dečak sa osmehom ustao, podigao stolicu i udaljio se ne gledajući da li vozilo ide u suprotnom smeru.

Vozač je sve ovo snimio ugrađenom kamerom u vozilu, koja prati sve što se dešava tokom vožnje. U pitanju je bio Branimir Hakenberger, profesor sa Odseka za biologiju Univerziteta u Osijeku, koji je snimak podelio na društvenim mrežama.

- Uticaj društvenih mreža, čista obest, odsustvo realnog sistema vrednosti, urušen sistem obrazovanja, sve to zajedno ili nešto sasvim drugo!? Ne znam više - napisao je profesor i dodao:.

- Pogledajte šta je moglo da se desi.

 

 

Hakenberger je napisao i da ukoliko neko prepozna dečka sa slike obavesti roditelje šta im dete radi.

- Da li je u pitanju TikTok izazov ili nešto slično, nije važno. Međutim, ovom detetu je potreban hitan vaspitni tretman. Osim što ugrožava svoje zdravlje i život, ugrožava i sudbinu vozača i ko zna šta još - zaključio je profesor.

O incidentu s mladićem u Osijeku oglasili su se i iz Centra za sigurniji internet (CSI), koji je deo Centra za nestalu i zlostavljanu decu, organizacije za zaštitu dece od zlostavljanja i seksualne eksploatacije putem interneta, piše hrvatski Telegram.

- Ponašanje mladića na snimku smatramo ugrožavanjem saobraćaja", rekli su i dodali da on dovodi u opasnost svoj život i zdravlje drugih i da se radi o krivičnom delu.

Oni su se osvrnuli na mogućnost da je to izazov sa TikToka, ističući da se uključivanjem u opasne trendove i izazove pokazuje "mračna strana onlajn sveta".

- Nepromišljajući kritički o sadržaju, deca i mladi mogu da previde opasnosti koje izazovi nose sa sobom - rekli su oni, napominjući da je jedan od izazova koji se širio aplikacijom bio i ležanje na putu dok ne naiđe automobil.

Mladić sa snimka je navodno pronađen, a iz CSI kažu da se nadaju da će nadležne institucije preduzeti sve mere. Istovremeno, osuđuju komentare ispod objava na društvenim mrežama koji pozivaju na nasilje nad mladićima. Centar je saopštio da u takvim situacijama treba pozvati policiju i razgovarati sa detetom.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".