Пилот малог авиона извео је драматично принудно слетање на аутопут у Калифорнији у уторак, ударивши у камион.

Летелица се срушила у округу Риверсајд нешто после 12.30 часова, саопштила је саобраћајна полиција за телевизију КТЛА.

Снимак од којег застаје срце показује како авион пада са неба и додирује асфалт усред саобраћаја пре него што је склизнуо у страну, док се иза њега виде ватрена кугла и густ црни дим од запаљеног горива.

Пилот и путник су безбедно изашли, иако се авион забио у камион у којем су биле три особе. Они срећом такође нису повређени, пише Њујорк пост.

Саобраћајна полиција саопштила да је пилот тврдио да је принудно слетео на аутопут након што му се покварио мотор док се приближавао аеродрому у округу Корона.

– Данас смо имали много среће срећни што је саобраћај био слаб, а изгледа да је пилот извео добру навигацију приликом слетања чиме је избегао потенцијалну велику трагедију – рекао је за КТЛА капетан саобраћајне полиције Ливај Милер.

Авио се запалио чим су пилот и путник изашли неповређени, а од њега је након интервенције ватрогасаца остала само олупина.

Трака аутопута била је затворена неколико сати док су власти истраживале несрећу и уклањале остатке летелице, што је изазвало велики застој у саобраћају.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".