Алка Вујица била прва певачица на просторима Хрватске која је увела етно стил у поп музику, каријеру је почела осамдесетих, али је деведесетих била на врхунцу славе.

Својом појавом одмах је заинтригирала јавност, а нашироко се писало и причало о њеном животу, посебно о сапутницима које је бирала.

Фото: Јутјуб принтскрин/tigar2225

 

 

Њена прва љубав је био бубњар групе "Сребрна крила" - Ади Караселимовић. Имала је 18 година, и упознала га је у клубу "Сцена" и емоције су одмах плануле. Био је њена прва велика љубав и та веза је трајала четири године.

Након што су раскинули упознаје Горана Бреговића и Бајагу. Медији су спекулисали да су они били њени љубавници. Бајага јој је чак посветио и две песме "Зажмури" и "Са друге стране јастука".

У Алкином животу су биле и извесне спекулације о забрањеним љубавима. Спекулисало се о њеној романси са заузетим политичарем, а након тога Алка је све изненадила признањем да су она и ожењени фудбалер били ванбрачној заједници.

Фото: Јутјуб принтскрин/Hrvatsko društvo skladatelja/HDS ZAMP

 

 

Као новинарка Алка Вуица дошла је у Сарајево осамдесетих година да за загребачки магазин “Полет” уради интервју са чланом из гупе "Бијело дугме". Пре почетка разговора Бреговић јој је тада наводно рекао: "Ти ниси дошла због интервјуа, него ради удаје" и то је био почетак њихових јавних произивки. Тада су многи говорили да између њих постоји нека тајна веза, а убрзо јој је посветио и чувени хит "Педикулис пубис" што са латинског превода значи стидне ваши, након чега дуго времена нису говорили.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".