Увек насмејана глумица Даница Ристовски, коју телевизијска публика обожава због улоге тетке Лиле у серији "Игра судбине", у свакој прилици је одевена врло отмено, а она хипнотише широким осмехом, енергијом и природном лепотом каква се ретко виђа.

Даница има иза себе велики број телевизијских и филмских улога, али је највише њих забележила у позоришту, у ком вредно ради још од навршених студија глуме.

Првакиња је Београдског драмског позоришта, у ком ју је публика гледала у представама "Дуго путовање у Јевропу", "Кад су цветале тикве", "Москвичем до пакла", "Драга Јелена", "Трпеле"...

Фото: Архива новости/Игор Маринковић

 

Ипак, као врло млада, Даница се појављивала у мањим улогама у остварењима које данас знамо као култна, попут серија "Позориште у кући", "Врућ ветар" и "Светозар Марковић", а са 22 године је забележила улогу и у филму "Двобој за јужну пругу", у којој је одушевила како својим талентом тако и лепотом.

"Двобој за јужну пругу" је остварење из 1978. године, чију режију потписује Здравко Велимировић, а сценарио Пуриша Ђорђевић и Здравко Велимировић. У питању је стари партизански филм с Драгомиром Бојанићем Гидром у главној улози, а Даница Ристовски тада је играла младу лепотицу Јелену.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Глоси

 

Потписана као Даница Которчевић, пошто је у овом филму заиграла пре удаје за колегу Лазара Ристовског, она није имала толико сцена као њене старије колеге, али је свакако оставила снажан утисак. 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".