Последњих неколико недеља, Весна де Винча је доспела у жижу јавности када је објавила видео на свом Инстаграм профилу о томе како се подвргла - гладовању. То практикује већ 30 година и тврди да је то штити од свих болести, да се тело тад повезује са интелигенцијом и да тако детоксикује своје тело.

 

 

Ипак, везано за све што ради, а што подиже прашину, најинтересантније је управо њено - презиме.

Весна де Винча је рођена 28. октобра 1957. године у Београду као Весна Југовић. Девојачко презиме је заменила новим – Де Винча – када је почела да популаризује тезу да је у Винчи надомак Београда настала европска цивилизација.

Живела је дуго на броду усидреном на ушћу Дунава и Саве. Лускузно опремљен брод је био једини такав у Београду. На њега је једном бачен Молотовљев коктел, док је тамо била и забављала се са друштвом. Тврдила је како су у питању комшије које би да јој отму место…

Ипак оно о чему се мало зна је Веснин љубавни живот.

Повремено је говорила о својим највећим љубавима. Њен први супруг био је новинар Милан Ланго.

- Мој први муж је од мене био старији 20 година и у њему сам тражила оца који је тек био преминуо у том тренутку. Имала сам ту срећу да растем уз велике мушке фигуре, шмекере, каваљере и велике личности. Од Ланга сам се развела после седам година брака. Био је стручњак за младе жене. Сати проведени са кумом Батом Живојиновићем, Томом Здравковићем, Капором и другим легендама део су незаборавног искуства. Пила сам са њима стално и готово постала алкос, рекла је једном приликом.

 

 

Онда се присетила и другог супруга, Предрага Витаса. У том браку кафана није постојала, нити пиће. Била је то, како је рекла, добра љубав, пуна страсти, стварања, смејања, безрезервне подршке.

- Био је најлепши човек у бившој Југославији у којег су многи били заљубљени. Имао је те дивне, плаве очи којима ме је освојио, као из викенд љубавног романа. Имао је аполонску лепоту. Био ми је учитељ, љубав, све. Пала сам у несвест када смо га сахрањивали. И данас носим црнину, рекла је Весна више од 20 година од његове смрти.

 

 

У једном тренутку пожелела је да уђе и у свет глуме.

1996. године је основала компанију Мисс Yу и од тада је управо она многима прва асоцијација на домаћи избор за Мисс. У међувремену се окренула и продукцији, али и ријалитију у који је, како рече, ушла због новинарског истраживања.

 

 

Једна од најсвежијих њених објава на Инстаграму показује да је у правом краљевском друштву – са ЊКВ принцезом Линдом Карађорђевић, супругом принца Томислава.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

ОВИ ГЛУМЦИ СУ ВРШЊАЦИ: За неке никад не бисте погодили колико имају година

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".