Весна Змијанац је важила је за прави с*кс симбол, пошто је била једна од првих јавних личности довољно храбрих или дрских да се „скине“ пред објективом.

Њена популарност годинама је расла, а она и данас пуни концертне дворане и клубове.

Фото: АТА Имагес

 

Жена за којом су уздисали многи у бившој СФРЈ освајала је моћним гласом откад је крочила на сцену. Још од седамдесетих прошлог века она интригира и бурним љубавним животом. Поједини тренуци подсећају на оне филмске, а Весна је све пробала да изнесе и у својој аутобиографији.

У свему се издваја прича о томе како је изгубила невиност. Било је то, како је рекла, са наставником математике, када је имала 15 година.

„То прво љубавничко искуство било је некако збрзано, ужурбано, не много маштовито, лишено посебности и свечарског расположења. Не много болно, али у грчу“, открила је Весна.

Наиме, она је средњу школу похађала у Аустрији код мајке, а веза са наставником се десила када се вратила у Србију.

Фото: Предраг Митић

 

„Кад сам завршила основну школу, прешла сам да живим код мајке Ковине у Беч, али сам пре тога већ била у неком односу с наставником математике. Међутим, када сам после завршене прве године средње дошла на распуст у Краљево, наша веза је постала заиста оно што се везом, љубавном везом двоје људи и зове. Све препреке су биле уклоњене. Ја му више нисам била ђак, а иако малолетна, већ тада сам изгледала нешто старије за своје године. Разлика у годинама такође није представљала сметњу. Бар не мени. Требао ми је неко старији, неко у коме сам, и не знајући, заправо тражила оца. Испрва ми је сметало што је то био мој наставник, човек који ме је знао буквално одмалена, који ме је испитивао и оцењивао, али је близина учинила своје, а његово пристајање да веза буде јавна (шетали смо држећи се за руке) у мени је отклонила сваку нелагоду “, пише "Задовољна".

Посебну пажњу привукла је прича о Весниној првој вези, коју је наводно крила 40 година. Наиме, док је живела у Бечу, Весна је радила у Сименсовој фабрици. У једном тренутку упознала је Петера, газдиног сина.

„Догодило се да се у време моје праксе у управној згради појави и син власника Рудолфа, Петер Сименс. Била је то љубав на први поглед – ако нешто такво постоји“, открила је потом Весна.

Фото: АТА Имагес

 

Убрзо су почели да се виђају и ван посла, а онда и да живе заједно. Испоставило се да је због тога цела породица прекинула контакт с њим. Али Петер је био опчињен. После пар година љубави пожелео је брак, али Весна је желела слободу, песму.

„Негде с пролећа 1975. године, одлазећи из Беча за Београд, где је требало да покушам да снимим своју прву плочу, рекла сам му да ћу се вратити. Да ћу се брзо вратити. Петнаестак година касније седели смо у једном бечком елитном ресторану, а Петер ме је питао: „Јеси ли се сада коначно вратила?“, присетила се Весна.

А када је дошла у Београд тих седамдесетих да гради каријеру, упознала је хармоникаша Мирољуба Аранђеловића Кемиша за кога се и удала. Били су заједно три године. Онда су медији почели да брује о томе да је Весни мужа отела Зорица Брунцлик, са којом је Кемиш и данас. После бројних распредања, Весна се у новембру 2014. године појавила на Зоричином концерту у Београду.

Занимљиво је да је Весна у једној емисији признала и да је флертовала са Халидом Муслимовићем и да је желела да се уда за њега. Веровала је да је његова песма „Учини бар један погрешан корак“ посвећена њој. А она је баш за њега направила песму „Невера моја“, а не за Кемиша како се мислило дуго.

Фото: Катарина Михајловић

 

Године 1986. године Весна се удала за бившег шефа маркетинга ПГП РТБ-а Владимира Јовановића. Пре него што је добила ћерку Николију, певачица је два пута изгубила бебу.

Ипак, због различитих карактера Весна и Влада су се недуго потом разишли.

О својим љубавима Весна је једном рекла:

„Волели су ме и ја сам њих волела. Поштовали су ме, и ја сам њих. Често су били галантни према мени. Једном сам добила пун гепек шаниране гардеробе на поклон. Била сам им другар и у пићу и у коцки. Знала сам да уз њих и са њима спискам за једно вече целу моју зараду. Сад ми је остало само сећање. Сви су мртви.“

Након што је изјавила да је мушкарци више не занимају, 2010. је започела везу са 14 година млађим грађевинским предузетником Жељком Рстићем. И таман кад су почели да планирају свадбу, пукла је вест о његовој превари.

Весна се потом опоравила и срећу нашла уз 16 година млађег оперског певача Николу Мијаиловића. Упознали су се пар година пре њене љубави са Рстићем, али она је говорила да је њихово дружење – духовно.

После силних раскида и мирења, Весна и Никола су се коначно растали пре пар година.

Фото: Милена Анђела

 

А да све буде интригантније, Весну су повезивали и са покојним колегом Нином. Велики скнадал је избио када је о афери својевремено проговорила његова бивша.

„Он је са нашим кумом композитором Перицом Здравковићем изашао из нашег стана, наводно на концерт Драгане Мирковић. Као и увек испратила сам их на вратима речима ’Немојте вас двојица негде да шарате.’ Након неколико сати добила сам анонимни позив: ‘Муж Вам је у хотелу Путник са Весном Змијанац и кумом’. Села сам у ауто и отишла на лице места. Чувар ме није пустио, а Нино је искористио тај тренутак и сакрио се иза канти за ђубре, али је на столици висила његова јакна и чаша са вискијем. Стигла сам до стола и не обраћајући пажњу на Весну Змијанац која је пушила и тенденциомо ме посматрала упитала кума: Зар ви нисте на концерту Драгане Мирковић? Где је мој муж? Видевши да ме кум игнорише, бацила сам сто на све њих. Наравно, чувар ме избацио.“

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Краљица народне музике Лепа Лукић - ретроспектива каријере

(Задовољна)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".