Држављанин Србије (35) осуђен је пред судом у Инсбруку на 13 година затвора због смрти своје девојке (28) у новембру 2021. године, пише Ое24.ат. Иако се Србину судило за убиство, он је на крају осуђен за наношење тешких телесних повреда.

Злочин се догодио у стану у коме су живели, а мушкарац је ухапшен након што је са пријатељем звао Хитну помоћ и пријавио да је девојка мртва.

- Вештак судске медицине Валтер Рабл је током суђења навело да је девојка имала бројне повреде, те да је била жртва озбиљног физичког злостављања. Рабл је истакао да је она задобила јаке ударце шакама и ногама у главу и горњи део тела, а да је на крају преминула од крварења на мозгу, јер је пала на под и снажно ударила главом. Приликом ударца, појачао се притисак и она је удахнула крв и умрла - преносе аустријски медији.

Оптужени Србин оштро је негирао то и све време тврдио да је девојка сама пала јер је имала одређене здравствене проблеме, преноси Курир.

- Она је често падала по стану, убеђивао сам је да иде у болницу, покушавао да јој помогнем, али није хтела. Била је под утицајем наркотика, нисам имао мотив да је убијем, имали смо седмогодишњу хармоничну везу - испричао је Србин пред судом.

Након изношења свих доказа, осморица поротника су једногласно закључила да он није имао намеру да је убије, те да није починио убиство. Судија Нађа Обвизер навела је да је казна примерена, те да је Србин био делимично неурачунљив.

- Он је вишеструко осуђиван, додуше давно - навела је судија.

Пресуда није правноснажна.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".