Državljanin Srbije (35) osuđen je pred sudom u Insbruku na 13 godina zatvora zbog smrti svoje devojke (28) u novembru 2021. godine, piše Oe24.at. Iako se Srbinu sudilo za ubistvo, on je na kraju osuđen za nanošenje teških telesnih povreda.

Zločin se dogodio u stanu u kome su živeli, a muškarac je uhapšen nakon što je sa prijateljem zvao Hitnu pomoć i prijavio da je devojka mrtva.

- Veštak sudske medicine Valter Rabl je tokom suđenja navelo da je devojka imala brojne povrede, te da je bila žrtva ozbiljnog fizičkog zlostavljanja. Rabl je istakao da je ona zadobila jake udarce šakama i nogama u glavu i gornji deo tela, a da je na kraju preminula od krvarenja na mozgu, jer je pala na pod i snažno udarila glavom. Prilikom udarca, pojačao se pritisak i ona je udahnula krv i umrla - prenose austrijski mediji.

Optuženi Srbin oštro je negirao to i sve vreme tvrdio da je devojka sama pala jer je imala određene zdravstvene probleme, prenosi Kurir.

- Ona je često padala po stanu, ubeđivao sam je da ide u bolnicu, pokušavao da joj pomognem, ali nije htela. Bila je pod uticajem narkotika, nisam imao motiv da je ubijem, imali smo sedmogodišnju harmoničnu vezu - ispričao je Srbin pred sudom.

Nakon iznošenja svih dokaza, osmorica porotnika su jednoglasno zaključila da on nije imao nameru da je ubije, te da nije počinio ubistvo. Sudija Nađa Obvizer navela je da je kazna primerena, te da je Srbin bio delimično neuračunljiv.

- On je višestruko osuđivan, doduše davno - navela je sudija.

Presuda nije pravnosnažna.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".