- Рећи ће да је поносна што је успела да спроведе најбруталније етничко чишћење на простору Европе после Другог светског рата.

- Похвалиће се ваљда што је протерала више од 250.000 Срба, који су били њени грађани, да су јој војници упадали на кућне прагове и убијали немоћне српске старце и старице, да је бомбардовала српску децу у избегличким колонама да јој не би умакла, да и данас ексхумира кости Срба, док се још на хиљаде њих воде као нестали. И све то 27 пуних година касније - навео је Стефановић у саопштењу.

Наглашава да ће Србија данас туговати, у њој ће звонити црквена звона, служиће се парастоси и палити свеће.

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

 

 

- Нећемо никада заборавити српске жртве, али нећемо дозволити ни другима да их забораве. И не само онима који су чинили злочине, већ и онима који су их ћутке гледали и одобравали. Свет је дозволио да се они догоде, ништа није предузео да их спречи и до данас ништа није урадио да буде правде за убијене и прогнане Србе - навео је Стефановић.

- Подсећаћемо их врло упорно и истрајно на то. И бићемо поносни на себе, јер смо народ који не мрзи, који се не поклања аветима фашизма и који не мора и данас да прикрива своје Јасеновце, Јадовна, Градишке и друге логоре смрти. Али им ''Олује'' над нашим народом засигурно више нећемо дозволити - закључио је Стефановић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".