Тела четворо деце која је у четвртак однела поплава у Кентакију су пронађена.

Људи који су први реаговали пронашли су тела 18-месечног Ченс Нобла и Медисон Нобл (8) у заједници округа Нот у Монтгомерију у петак, дан након што су откривена тела Неве Нобл (4), и Рајлија Нобла млађег (6).

Браћа и сестре су међу најмање 19 жртава које су погинуле у великим поплавама у региону које су преплавиле читаве градове на Апалачима - број жртава за који се очекивало да ће нагло порасти када се вода повуче, рекли су званичници.

Децу је вода отргла из стиска својих родитеља Рајли Нобл и Амбер Смит када је бујица напунила њихову кућу водом, рекао је за новине рођак жртава.

 

 

- Они су се попели на кров, а све испод потопљено - наводно је рекла Британи Трехо. -Успели су да дођу до дрвета и ... задржали су децу неколико сати пре него што је дошла велика плима и све их однела у исто време.

- Мајка и отац били су насукани на дрвету осам сати пре него што је ико стигао да помогне - додала је она.

У петак увече у региону је у току махнита потрага за жртвама међу преживелима након што су насилне поплаве које су обориле рекорде похарале куће и предузећа у неким од најсиромашнијих заједница у САД.

- Мислим да ће сада бити веома тешко рећи бројке, јер неки људи до којих још нису стигли, а сигуран сам да неки од мртвозорника нису били у могућности да их пријаве - рекао је портпарол државне полиције Шејн Гудол.

Киша је попустила у петак ујутро, али се очекује пораст водостаја до суботе. Очекује се да ће регион бити погођен новим олујама почетком следеће недеље, према прогностичарима.

(Курир/НY Пост)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".