Хеликоптер грузијске граничне полиције у операцији спасавања у зимовалишту Гудаури на северу земље изгубио је контролу и срушио се у провалију у петак, саопштило је грузијско министарство унутрашњих послова, пише грузијски портал Агенда.

Грузијски МУП саопштио је да је хеликоптер превозио спасиоце Службе за ванредне ситуације и прве помоћи позване да помогну параглајдерима који су раније завршили у јарузи.

Полиција проучава детаље несреће, а додатне информације ће бити накнадно објављене.

Министарство је објавило да је у тренутку несреће у хеликоптеру било 8 особа, а министар унутрашњих послова Вактанг Гомелаури потврдио је да је свих осморо људи умрло, пише Георгиа Тодаy.

- Данас, у близини Гудаурија, током лета параглајдингом, 2 особе су пале на стеновиту падину. У акцију спасавања учествовао је хеликоптер који припада граничној полицији, који је изгубио контролу и срушио се - наводи се у саопштењу министарства унутрашњих послова. 

Према потврђеним информацијама, у хеликоптеру су била 4 члана посаде, 2 спасиоца Службе за ванредне ситуације МУП-а и 2 лекара Центра за координацију и помоћ у ванредним ситуацијама Министарства здравља.

Спашавање инструктора параглајдинга и путника у његовој пратњи се наставља, а покренута је и истрага о узроцима пада хеликоптера.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".