Лидери странака су се сагласили да је реконструкција владе једини пут за излазак из вишемесечне политичке кризе у Црној Гори, али се не искључује и могућност одржавања ванредних парламентарних избора.


- Верујемо да ће данашњи састанак бити и успешан и продуктиван - рекли су подгоричким Вијестима из Демократске Црне Горе.

Заменик председника Покрета за промјене Бранко Радуловић каже да договор треба да почива на квалитетној и реформској агенди.

Поручио је да је данашњи састанак од историјског значаја и он ће, каже, одредити каква и где ће бити Црна Гора за годину, десет, а можда и дуже.

Договору се, пише подгорички дневник, нада и функционер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић.

Већина партија је за реконструкцију владе, тако да у извршну власт уђу и политичари, чему се, међутим, противи ГП УРА, чији председник Дритан Абазовић је, иначе, једини политичар у актуелној влади задужен за координацију безбедносних служби.

Из УРА су више пута рекли да је реконструкција владе могућа само на експертско нестраначком моделу на коме већ постоји.

- Претходно смо се изјаснили да ће по питању реконструкције Владе Црне Горе закључну реч дати Главни одбор наше странке, чија ће седница ће бити одржана ускоро - рекао је раније Абазовић.

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић новинарима је након састанка у петак рекао да очекује да ће у среду или четвртак имати предлог и ако буде договора, инсистираће да се направи коалициони споразум који ће прецизирати сва права и обавезе потписника.

Друг круг разговора о реконструкцији владе најављен је за подне.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".