Lideri stranaka su se saglasili da je rekonstrukcija vlade jedini put za izlazak iz višemesečne političke krize u Crnoj Gori, ali se ne isključuje i mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.


- Verujemo da će današnji sastanak biti i uspešan i produktivan - rekli su podgoričkim Vijestima iz Demokratske Crne Gore.

Zamenik predsednika Pokreta za promjene Branko Radulović kaže da dogovor treba da počiva na kvalitetnoj i reformskoj agendi.

Poručio je da je današnji sastanak od istorijskog značaja i on će, kaže, odrediti kakva i gde će biti Crna Gora za godinu, deset, a možda i duže.

Dogovoru se, piše podgorički dnevnik, nada i funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Većina partija je za rekonstrukciju vlade, tako da u izvršnu vlast uđu i političari, čemu se, međutim, protivi GP URA, čiji predsednik Dritan Abazović je, inače, jedini političar u aktuelnoj vladi zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi.

Iz URA su više puta rekli da je rekonstrukcija vlade moguća samo na ekspertsko nestranačkom modelu na kome već postoji.

- Prethodno smo se izjasnili da će po pitanju rekonstrukcije Vlade Crne Gore zaključnu reč dati Glavni odbor naše stranke, čija će sednica će biti održana uskoro - rekao je ranije Abazović.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević novinarima je nakon sastanka u petak rekao da očekuje da će u sredu ili četvrtak imati predlog i ako bude dogovora, insistiraće da se napravi koalicioni sporazum koji će precizirati sva prava i obaveze potpisnika.

Drug krug razgovora o rekonstrukciji vlade najavljen je za podne.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".