Подгоричком порталу Дан из полиције је незванично потврђено да је Исмаилов, познати милијардер, ухапшен данас после 14 часова, на основу руске потернице.

Позивајући се на писање портала Цриме Рушиа, који се бави вестима из криминала у тој земљи, Исмаилов је након бекства из Русија намерно изабрао Црну Гору, која га је тада "штитила од изручења руским властима" преноси Дан.

Oвако је протекао његов боравак у Црној Гори прошле године:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ocjPRTT4an0

 


Исмаилов је власник луксузног комплекса у турској Анталији - "Мардан Палаце", најскупљег хотела у Европи чија је градња коштала преко 1,5 милијарди долара.

Исмаилов се потраживао у Русији због покушаја убиства поп певача Аврама Руса у ноћи између 18. и 19. августа 2006. године.

Непознате особе тада су пуцале из калашњикова на аутомобил којим је у једној московској улици управљао познати певач. Русо је тада тешко рањен, али је успео да побегне убицама. То је био други напад на њега, а претходно је био и киднапован.
 

 

Московско тужилаштво отворило је кривични случај покушаја убиства
 

Према ранијим извештајима, певача је спонзорисао управо Телман Исмаилов који је, наводно, у његову каријеру уложио око 2,5 милиона рубаља.

У једном тренутку Исмаилов је схватио да је новац дао узалуд, након чега је наводно и организовао покушај убиства.

Светски медији писали су о Исмаилову и током 2013. године, након што је објављена вијест да су глумица Моника Белучи и Венсан Касел одлучили да се разведу након 14 година брака.

Бројни медији тада су објавили да је Белучи четири године, односно од 2009. године у афери са Исмаиловим.

Моника и Телман наводно су се упознали у Турској, а писано је и да је Исмаилов ради отварања свог хотела „Мардан Палаце” унајмио приватни авион како би пренео огромне залихе најквалитетнијег кавијара и платио Парис Хилтон, Ричарда Гира, Шерон Стоун и Тома Џонса да присуствују журци.

Хотел је назван по Телмановом оцу Мардану, а на његове плаже пребачено је 9.000 тона финог песка из Египта. Најскупља соба коштала је тада 19.000 долара по дану.

Исмаилов је рођен је у Бакуу, главном граду Азербејџана, као десето од дванаесторо деце у јеврејској породици.

Власник је бројних компанија широм света, а у Русији је студирао економију и у тој земљи је провео већи део живота.

Био је власник и Черзиковски пијаце у Москви, највеће те врсте у Европи, која је затворена због сумњивог пословања 2009., пренео је Дан.

(Танјуг)