Иако многи знају све Банетове улоге и детаље из глумачког живота, готово да нико не зна ништа о његовом приватном животу. За живота није пуно говорио о својој интими, али се зна да је са својом супругом Весном провео преко пет деценија.


Супругу Весну упознао је још током студентских дана и њихова прича је као из бајке. Бранка Цвејића прославила је улога Банета Бумбара у чувеној серији „Грлом у јагоде“, многи га знају и као Листера из „Породичног блага“, али он сам никада није волео да се експонира, ипак једном приликом проговорио је о томе:

Фото: Милена Анђела

 

- Ми смо практично одрастали заједно. Почели смо да се забављамо још кад смо кренули на факултет и, ето, то се наставило толико деценија. Весна је доктор наука, професор биохемије. Али није то лоше, зато што сам се, из радозналости ваљда, дружио са разним људима, наместило се тако. Кумови су ми архитекте, пријатељ сам са многим глумцима, то је нормално, као и са супругиним колегама докторима и научницима.
Ћерка Бојана и син Жарко, које је добио из брака са Весном, и сами су високообразовани. Обоје су завршили музикологију. Бојана живи и ради у Бриселу, док се Жарко, који се школовао у Оксфорду, а докторирао у Америци, вратио у Београд.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

 

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".