Како пишу "Вијести", то би требало да буде урађено када се усвоји нови правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Управи полиције и Министарства унутрашњих послова.

Према плану, који је предвиђен интерним документом, смене ће претрпети око 30 одсто средњег и високог руководећег кадра Управе полиције у свим организационим јединицама највећег безбедносног апарата.

Документ о унутрашњој организацији и систематизацији радних места Управе полиције и МУП-а добио је позитивно мишљење Управе за кадрове и Министарства јавне управе, а чека се зелено светло Министарства финансија.

- У току је рад на том документу - речено је “Вијестима” у врху Министарства финансија.

Уколико то министарство одобри финансијски план, документ ће бити послат Влади Црне Горе на усвајање, наводе Вијести".

Фото: ЕПА

 

Ако Влада усвоји предвиђену кадровску верзију за Управу полиције и Министарство унутрашњих послова Црне Горе, то ће значити да ће у јавној служби отворити простор за пријем нових 150 нових службеника.

Извор “Вијести” казао је да ће, уколико се усвоји предложена верзија документа, Управа полиције ће после деценије и по зауставити проблем нераспоређених кадрова унутар система који броји више од 4.500 службеника.

Интерним документом предвиђено је запошљавање и пет психолога који би требало да попуне највеће организационе јединице како би пружили психолошку помоћ и подршку службеницима УП у току обављања посла. Психолози, како је планирано, држаће обуке службеницима УП, како би се покушало да се на најмањи могући ниво смање или спријече случајеви тортуре, злостављања и кршења људских права, наводе "Вијести" у тексту.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".