Kako pišu "Vijesti", to bi trebalo da bude urađeno kada se usvoji novi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Upravi policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema planu, koji je predviđen internim dokumentom, smene će pretrpeti oko 30 odsto srednjeg i visokog rukovodećeg kadra Uprave policije u svim organizacionim jedinicama najvećeg bezbednosnog aparata.

Dokument o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Uprave policije i MUP-a dobio je pozitivno mišljenje Uprave za kadrove i Ministarstva javne uprave, a čeka se zeleno svetlo Ministarstva finansija.

- U toku je rad na tom dokumentu - rečeno je “Vijestima” u vrhu Ministarstva finansija.

Ukoliko to ministarstvo odobri finansijski plan, dokument će biti poslat Vladi Crne Gore na usvajanje, navode Vijesti".

Foto: EPA

 

Ako Vlada usvoji predviđenu kadrovsku verziju za Upravu policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, to će značiti da će u javnoj službi otvoriti prostor za prijem novih 150 novih službenika.

Izvor “Vijesti” kazao je da će, ukoliko se usvoji predložena verzija dokumenta, Uprava policije će posle decenije i po zaustaviti problem neraspoređenih kadrova unutar sistema koji broji više od 4.500 službenika.

Internim dokumentom predviđeno je zapošljavanje i pet psihologa koji bi trebalo da popune najveće organizacione jedinice kako bi pružili psihološku pomoć i podršku službenicima UP u toku obavljanja posla. Psiholozi, kako je planirano, držaće obuke službenicima UP, kako bi se pokušalo da se na najmanji mogući nivo smanje ili spriječe slučajevi torture, zlostavljanja i kršenja ljudskih prava, navode "Vijesti" u tekstu.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".