Касно је за спас туристичке сезоне у Црној Гори јасан је Раде Ратковић, професор Универзитета и члан Савета Грађанске иницијативе 21. мај.


Ратковић је то рекао у изјави за подгорички портал ЦдМ одговарајући на питање како се може спасити овогодишња туристичка сезона.

У јеку туристичке сезоне плаже у Црној Гори су полу-празне, цене папрено високе, а тренутни показатељи изазивају забринутост да ће туристичка сезона бити испод свих очекивања и најава.

- Прошaо воз за активности на тржишту. Па сезона је већ у зениту! Треба се се концетрисати на текуће управљање и дестинацијску подршку колико је могуће у овој хаотичној ситуацији. Сада треба пуни акценат дати на припрему наступа на организовано туристичко тржиште како би то резултирало закљученим алотманским уговорима са европским туроператорима најдаље у септембру ове године - каже Ратковић.

Према његовим речима, паралелно с тим и након тога треба плански радити на апдејтовању и имплементацији Маркетинг плана за 2023. годину.

- То подразумева и увођење новог савременог дестинацијског менаџмента и интегралног туристичког управљачног информационог система. Треба отворити процес еколошке и дигиталне трансформације нашег туристичког система - навео је Ратковић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".