Сада се чека обдукција тела несрећне жене која треба да потврди на који начин је преминула.

Ж. К. тврди да је драма ње и њене мајке М. К. почела четири дана пре него што је несрећна жена преминула, а да је њен једини избор, како јој се чинило, био да након смрти мајку сахрани сама у дворишту.

Како каже, здравствено стање њене мајке нагло се погоршано у недељу 17. јула и она је "пала у кревет". Ж. К. каже да је звала Хитну помоћ, молила комшије за помоћ, али да нико није хтео да јој помогне да мајку одвезе до болнице.

Фото: Приватна архива

 

- Нисам знала шта да радим, било јој је лоше, позвала сам Хитну, али су ми рекли да не могу да дођу, да немају никога да пошаљу по њу. Рекли су ми да замолим комшије, а била је недеља, ми живимо на крају села, овде је пусто, нигде никога није било - каже Ж. К. и објашњава да није знала кога би могла да замоли да помогне њој и њеној мајци, јер су јој комшије са којима је разговарала о њеном здравственом стању рекле да би то могла да буде корона.

- Нисам могла никога да питам, ко да је вози ако је у питању корона? - наводи она.

Ж. К. је тада, како каже, била "принуђена да све око мајке уради сама".

- Била сам препуштена сама себи - каже потресена жена и додаје да је то схватила након што се пожалила комшиници да су јој у Хитној рекли да не могу никога да пошаљу да јој помогне:

- Комшиница ми је рекла 'Схвати, то је данас тако'. Тада сам схватила - то значи да је крај. Сама сам покушала да се борим, колико сам могла.

Четири дана М. К. је била лоше, прича даље саговорница, да је жива говорио је још само пулс који је осећала када јој пипне руку.

- Било ми је јасно да ја не могу ништа и да треба доктор, али... - каже она.

Тражила је комшијама ашов, па сама ископала гроб.

Мајка јој је, каже, преминула у четвртак, и она је одлучила да је сахрани у дворишту?!

- Тражила сам комшијама ашов, нису имали, па сам отишла и купила. У петак сам копала гроб једно два, три сата. Копала сам колико сам могла, земља је била сува, тврда, а ја немам толико снаге... - описује, како каже, "колико може да се сети".

- Њу сам увила у чаршаф и фротир. Са душеком сам је полако спустила са кревета и некако сам је одвукла до раке. Спустила сам је и закопала. До пола три сам све завршила. И мени је тада позлио, само сам размишљала како да дођем до кревета да легнем.

На питање како је имала снаге да сама одвуче мајкино тело до раке, одговара да не зна ни сама.

- Не знам како сам то урадила, ево, не знам... - каже и наставља:

- Прошле године смо седеле у дворишту и причале, као кроз шалу је рекла да је кад умре сахраним овде на ледини. То је у шали рекла, али од шале је постала истина.

Зашто није позвала некога, Ж. К. каже да није знала ни коме би се обратила за помоћ и да је све радила у стању великог шока.

- Ја тих дана нисам спавала, нисам јела, нисам знала за себе. Ни сада ми није добро, не могу да опишем како се осећам, мало мира имам само кад легнем да спавам - наводи.

Ж. К. претпоставља да су комшије знале зашто им је тражила ашов, али ко је од њих пријавио и како је полиција сазнала да јој је мајка сахрањена у дворишту не зна. Каже да није знала да ради нешто противзаконито.

- Комшије су коментарисале како се нешто осећа. Тада сам запалила све по чему је капала крв, постељину душек, све, јер је то упило крв... Ваљда је након што сам запалила неко позвао полицију, мада, ми овде и иначе палимо траву. Не знам ко је пријавио - каже и описује тренутак када јој је полиција дошла на врата:

- Шок је био јуче када су дошли. Ја још нисам од тог шока са мајком дошла себи, нисам се сабрала... Било је кола и кола, не знам више ко је све од надлежних долазио. Полицајци су ме питали где је гроб, показала сам им и испричала им исто што причам и вама. Ископали су је и однели, рекли су ми да сачекам да се заврши обдукција, а да ће онда бити на гробљу сахрањена. Не могу да је сахраним овде.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".