Мајка младића Андрије Станишића из села Копривица код Алексинца, у сузама прича о одласку свог јединца.

- 11. јула сам га задњи пут видела... - кроз сузе каже Милица Димитријевић, Андријина мајка.  

- Што не одох са мужем јуче, да га последњи пут видим, него Саша оде сам. Хтео је патике да купи, код мог брата отишао, да ради да заради паре. Послала сам му веш који ми је тражио да му купим. Јао, јединац, родила сам га у шеснаест година, јао зашто ми га Бог узе - каже уплакана жена. 

Андрија је ускоро требало да напуни 20. година. 

-  21. августа је требао да напуни 20 година, да му мајка прави торту, а сад ћу на гробље да је носим. Био је добар, неискварен, ни жене ни детета, ништа неће остати за њим , од овога се никада нећу опоравити, јао сине... - кроз сузе каже Милица и додаје да је Андрија играо фудбал, био амбициозан и желео да постане познат. 

Родитељи падају у несвест, хитна помоћ долази непрестано

- Ја сам га испратио на атуобус, једанаестог у једанаест сати, поздравили смо се, био је срећан, тад сам га видео и више не, радовао се због одласка. Много ми је тешко, имам три унука, сви су ми мили, али њега нема. Душа ме боли, не могу да престанем да плачем, родитељи падају у несвест, хитна помоћ долази непрестано. Ја нисам био кући, кад сам наишао, када су ми рекли пао сам на улицу, долазила Хитна помоћ, од тада сузе не стају, кад буде сахрана не знам шта ћемо и како ћемо - каже Слободан, деда несрећног младића.

Фото: Ј. Ћосин

 

Комшиница породице Станишић, Мирјана, такође је у сузама. 

- Био је фудбалер, мој син је сада требало да га води на Салцбург, да игра фудбал, син каже, јао ја бих се убио да је дошао код мене и да му се то овде десило - каже уплакана комшиница. 

Младић био непливач

Несрећни младић, чије је тело јуче извучено из воде на Ади Циганлији, иначе је био непливач. 

Фото: Ј. Ћосин

 

 

Он је после скока с педалине нестао у дубокој води наочиглед двојице пријатеља, а у акцији спасавања и потраге за телом поред Жандармерије је учествовао и наш прослављени ватерполиста Филип Филиповић с неколико другова, који се у том тренутку нашао на "београдском мору".

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".