Majka mladića Andrije Stanišića iz sela Koprivica kod Aleksinca, u suzama priča o odlasku svog jedinca.

- 11. jula sam ga zadnji put videla... - kroz suze kaže Milica Dimitrijević, Andrijina majka.  

- Što ne odoh sa mužem juče, da ga poslednji put vidim, nego Saša ode sam. Hteo je patike da kupi, kod mog brata otišao, da radi da zaradi pare. Poslala sam mu veš koji mi je tražio da mu kupim. Jao, jedinac, rodila sam ga u šesnaest godina, jao zašto mi ga Bog uze - kaže uplakana žena. 

Andrija je uskoro trebalo da napuni 20. godina. 

-  21. avgusta je trebao da napuni 20 godina, da mu majka pravi tortu, a sad ću na groblje da je nosim. Bio je dobar, neiskvaren, ni žene ni deteta, ništa neće ostati za njim , od ovoga se nikada neću oporaviti, jao sine... - kroz suze kaže Milica i dodaje da je Andrija igrao fudbal, bio ambiciozan i želeo da postane poznat. 

Roditelji padaju u nesvest, hitna pomoć dolazi neprestano

- Ja sam ga ispratio na atuobus, jedanaestog u jedanaest sati, pozdravili smo se, bio je srećan, tad sam ga video i više ne, radovao se zbog odlaska. Mnogo mi je teško, imam tri unuka, svi su mi mili, ali njega nema. Duša me boli, ne mogu da prestanem da plačem, roditelji padaju u nesvest, hitna pomoć dolazi neprestano. Ja nisam bio kući, kad sam naišao, kada su mi rekli pao sam na ulicu, dolazila Hitna pomoć, od tada suze ne staju, kad bude sahrana ne znam šta ćemo i kako ćemo - kaže Slobodan, deda nesrećnog mladića.

Foto: J. Ćosin

 

Komšinica porodice Stanišić, Mirjana, takođe je u suzama. 

- Bio je fudbaler, moj sin je sada trebalo da ga vodi na Salcburg, da igra fudbal, sin kaže, jao ja bih se ubio da je došao kod mene i da mu se to ovde desilo - kaže uplakana komšinica. 

Mladić bio neplivač

Nesrećni mladić, čije je telo juče izvučeno iz vode na Adi Ciganliji, inače je bio neplivač. 

Foto: J. Ćosin

 

 

On je posle skoka s pedaline nestao u dubokoj vodi naočigled dvojice prijatelja, a u akciji spasavanja i potrage za telom pored Žandarmerije je učestvovao i naš proslavljeni vaterpolista Filip Filipović s nekoliko drugova, koji se u tom trenutku našao na "beogradskom moru".

(Novosti)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".