Домаћа јавност у дану који је за нама помно је пратила дешавања око и у Палати правде а тичу се завршетка суђења Зорану Марјановићу по отпужници да је 2. априла 2016. године убио своју супругу Јелену Крсмановић Марјановић. Зоран је проглашен кривим за монструозно убиство и првостепено је осуђен на максималну казну затвора у трајању од 40 година.

Фото: ТВ Пинк принтскрин/Ново јутро

 

 

Водитељка Јована Јеремић је сада дала свој суд о овој горућој теми.

- Мислим да је то очекивана пресуда, да је Зоран просто морао бити осуђен. Из неколико разлога, ово све предуго траје, кривац мора да постоји за цео овај случај... Оно што је мени симптоматично и јесте тачно, не постоји ниједан материјални доказ да је Зоран убио Јелену, да је он извршио кривично дело, али ја сам убеђена да је судија донела исправну одлуку из разлога што Зоран сигурно јесте учествовао у том убиству! Да ли је он разлупао главу Јелени, да будем директна, за то не постоји ниједан материјални доказ, по ономе што је изнето на суђењу. Али судија је имао слободно судијско уверење и слободну судијску оцену, да донесе одлуку на основу анализе свих изнетих доказа. Судија је кренула од тога да је Зоран у том моменту био једини који је могао да буде са Јеленом на насипу и на основу тога, неки кажу лошом обраном Марјановића, донела одлуку да је крив. Остаје сад апелација, другостепени поступак, поступак по жалби. Видећемо шта ће бити, али ја мислим да ту нема много простора за неке промене - рекла је Јеремићева и додала:

- Врло је интересантно што се тиче тог суђења, та љубавница Зорана Марјановића која је постојала још док је Јелена била жива, која је правила скандал на суђењу, према причи новинара, да је она то организовала као да је то њен ријалити шоу, да је била јако безобразна према новинарима. Њено постојање је врло симптоматично и можда се у жалбеном поступку дође до ње, то се никад не зна.

Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

 

 

Стиче се утисак да је Зорица Митровић била звезда на изрицању пресуде.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- Сви то коментаришу, она је била скоцкана, сређена... Мени је то страшно, неморално ми је да било који мушкарац вара своју жену. Мени је то неморално. Ја сам рекла "Двадесет пута се жени и разводи, али буди човек". И жена мора према свом мужу да буде човек. А посебно у овој ситуацији када је Јелена мртва. То је толико непоштовање Јелене, да немам речи. Мислим да се преврће у гробу. Али мислим да је њих и та карма стигла. Сви су поумирали. Ја верујем у то, ја сам дете са села и '45 године кад се завршавао Други светски рат, биле су борбе Четника и Партизана, када су страдали многи Срби. Не од Немаца, него од издаје - у међусобним обрачунима Четника и Партизана. У селу је постојала та клетва "Дабогда ти се окренула уста око главе". Можда људи не верују у те клетве, али ја сам дете са села и верујем. Рађала су се деца у породици која су немушта, не могу да покрећу свој говорни апарат. Затим одрасли који не могу да причају, па се каже да су им уста отишла за врат. Ја верујем у карму, па и у случају Марјановић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:
Јовани Јеремић мајстори добацују на улици

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".